Düzce Jandarma Alay Komutanlığı'nda askerlik görevini yapan kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

 

 

Jandarma alay Komutanlığı bahçesinde düzenlenen yemin törenine Vali Ali İhsan Su, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, sivil ve askeri erkan ile askerlerin aileleri katıldı.

 


Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende temel eğitimini tamamlayan 357. kısa dönem 95 er, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.

 


Yemin eden askerlerin aileleri de o anları cep telefonları ve fotoğraf makineleri ile kaydetmek için birbiri ile yarıştı.

 


Törende konuşan Vali Ali İhsan Su askere seslendi:
“Sevgili Mehmetçikler, bugün şanlı bayrağımızın gölgesinde aileleriniz huzurunda namus bildiniz silaha el basarak ant diçeceksiniz. Jandarma teşkilatının çelik yürekli birer neferi olacaksınız. Bu antla beraber vatan ve millete hizmette her türlü şekilde göstereceğinize olan inancımız tamdır. Sizleri şimdiden kutluyorum.”
Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça ise 3 haftalık kısa sürede kendilerine beklenen gayreti fazlasıyla gösterdiklerini söyledi.
Askerler adına yapılan Jandarma er Yusuf bahadır kavas konuşma yaparken, jandarma er umut Cardak’ın okuduğu şiir büyük alkış aldı.



Kafkas ekibinin gösterisi ise büyük beğeni topladı. Eğitimlerde başarılı olan erlere de protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.




Yaş kütüğüne dönem plakası çakılmasının ardından 357. Dönem 95 Kısa Dönem er yemin etti.
Yemin töreni geçit töreni ile sona erdi.

Haber;S.KAŞKIR