Piknik için meslektaşı Adem Yıldız ile 17 Ağustos'ta Akçakoca’ya gelen imam Mustafa Aydemir, suda çırpınan Abdülselam (10) ve Abdülsamet Yıldız'ı (15) kurtarmak amacıyla girdiği denizde, akıntıya kapılarak çocuklarla boğulmuştu.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Düzce Şubesi Akçakoca arkadaşının çocuklarını kurtarmak için girdiği denizde boğulan imamın ailesine 25 bin liralık çek verdi.
Arkadaşları Mustafa Aydemir'i kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını söyleyen Diyanet-Sen Şube Başkanı Şaban Coşkun, 25 bin liralık çeki acılı eş Dilek Aydemir'e verdi.

Arkadaşları Aydemir'i üzücü olayda kaybettiklerini anlatan Çoşkun, "17 Ağustos günü çırpınan çocukları kurtarmak için girdiği denizde büyük bir dalgaya kapılarak hayatını kaybetmişti. Kendisi sendikamızın üyesiydi. Üyemiz olması dolayısıyla kendisini ferdi kaza sigortası kapsamına almıştık. Keşke arkadaşımız aramızda olsaydı da biz de bu çeki vermek zorunda kalmasaydık" dedi.

Dilek Aydemir ise Diyanet-Sen yetkililerine teşekkür etti. Diyanet-Sen Şube Başkanı Şaban Coşkun, konuşmasının ardından 2013 yılını değerlendirdi ve 2014 yılından beklentilerini açıkladı.

Coşkun taleplerini şu şekilde sıraladı:
“Müezzin olarak görev yapan personelin imam hatiplik kadrolarına geçme imkanı vermeli… hac ve umre bürolarında çalışanların mesai saatleri dışında çalışmaları halinde mesai ödenmeli. Yaz kurslarında öğrencisi olduğu halde sisteme giriş yapamayan personelin ödenemeyen ek ders ücretinin ödenmesi. Din görevlilerine diğer memurlar gibi haftada iki gün izin kullanma halkı getirilmeli. Her ilde olduğu gibi diyanet evleri olmalı. Hastanelerde hastalıkları ile uğraşan insanlara din psikoloğu tarafından dini konularda hizmet verilmeli. Müftülere ve din görevlilerine nikah kıyma yetkisi verilmeli din görevlileri halk arasında mağdur edilmeli” 



Haber: S. KAŞKIR