Ak Parti Düzce İl Başkanlığı 7 Haziran 2015 seçimlerinde Sonuç Alım Sisteminde bir önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de Türkiye genelinde birinci olduğunu kamuoyuyla paylaşmasına rağmen aynı bilgileri yerel medyayla paylaşmaktan kaçınması ve adeta basına set çekmesinin gerekçesini açıklamaktan kaçınıyor.

 

AK Parti İl Başkanlığı Sonuç Alım Sistemi (SAS) grubunun bilgiyi genel merkezle paylaşmasını “Türkiye’de birinci oldu” şeklinde basına duyururken aynı bilgileri basınla paylaşmaktan kaçınması ileriki günlerde daha da tartışılacağa benziyor.

 

Öncü TV Haber Merkezi adına seçim sonuçlarının toplandığı ve SAS grubu olarak hizmet verdiği parti dışında oluşturulan Düzce Kasrı'ndaki birime bilgi almak için giden arkadaşımız Şaban Çakır'a kapılar  kapandı. Amacı sadece bilgi almak olan arkadaşımıza uygulanan bu engelleme partinin basından bazı bilgileri kaçırdığı şeklinde yorumlandı.Ayrıca muhabirimize kapıları kapatan Ak Parti İl Teşkilatı'na ait SAS grubunun bir başka basın mensubuna kapıları ve  bilgileri açması tepkilere yol açtı.

 

Sandık başkanları ve müşahitlerinden gelen sonuçları en hızlı bir şekilde sisteme girerek sağlıklı bir şekilde sonuçların açıklanması sistemi olan Sonuç Alım Sisteminde Ak Parti Düzce ekibinin tüm illeri geride bırakması partinin bir başarısı olarak algılanmasına rağmen, gizli olmayan bu tür bilgilerin basından saklanmasının ileriki günlerde daha da tartışılacağı sanılıyor.