Düzce’nin merakla beklediği İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi Nisan Ayı 1. Birleşimi'nde gerçekleşti. İl Genel Meclisi başkanlık divanının seçildiği toplantıya AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Merkez İlçe Başkanı Durmuş Arslan ve il yönetim kurulu üyeleri de katıldı. İl Genel Meclisi'nde yeni başkanın belirlenmesi için oylama yapıldı.


Meclis üyeleri meclis başkanlığı koltuğunda görmek istediği isim için oylarını kullandı.

Meclis toplantısı öncesi AK Parti toplandı

AK Parti Grubu meclis toplantısı öncesi yaptığı grup toplantısında Akçakoca İl Genel Meclis Üyesi Dursun Çakır ismini başkan adayı olarak açıkladı.

MHP, Çetin Sarıahmet’i başkan adayı seçti

Milliyetçi Hareket Partisi grubu ise başkanlık oylaması için Merkez İlçe Meclis Üyesi Çetin Sarıahmet’i başkan adayı seçti. Meclis üyeleri tek tek oy kullandıktan sonra oy sayımına geçildi.



Oylama sonucundada Çakır 17 oy, Sarıahmet 3 oy aldı. AK Parti grubundan Saffet Şen izinli olduğu için seçime katılamadı. Seçim sonucunda Düzce İl Genel Meclisi’nin ikinci dönem başkanı Dursun Çakır oldu.


Cahit Aydın en ön sırada takip etti

AK Parti böylece ilk kez merkez ilçe dışında bir ismi başkanlığa taşırken Selahattin Esen birinci başkan vekili, Kazım Sağlam ikinci başkan vekili olarak seçildi. Katip üyeler ise Hasan Ergin, Fatih Duran olurken, katip yedek üyeleri ise Mümtaz Faik Genç ile Çiğdem Günal olarak belirlendi. AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin seçimi Merkez İlçe Başkanı Dursun Çakır ile eski başkanvekili ve seçimde aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan adaylardan Cahit Aydın’la en ön sırada takip etti.



MHP grubu adına başkanlık seçimini kaybeden Merkez İlçe Meclis Üyesi Çetin Sarıahmet, yeni Başkan Çakır’ı tebrik etti.

Başkan'dan ilk açıklama: Siyasette çıtamızı yükselteceğiz

Seçimin ardından koltuğu Çakır’a devreden Akbulut, yeni başkanı tebrik ederek meclis sıralarındaki yeni yerini aldı. İl Genel Meclisi seçimlerinin ardından çiçeği burnunda Meclis Başkanı Dursun Çakır, meclisi yönetti.





Meclis bitiminde Çakır, tebrikleri kabul etti. AK Parti Grubu İl Özel İdaresi önünde toplu fotoğraf çektirdi. Seçime ilişkin düşüncelerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, “AK Parti teşkilatları her zaman olduğu gibi yine birlik ve beraberliğini devam ettirdi. Teşkilat ve grup olarak biz Düzce için gerekeni yapmış bulunmaktayız. Bugüne kadar görev yapan Sayın Akbulut’a hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Sayın Çakır’a da hayırlı hizmetler yapmasını temenni ediyoruz. Teşkilatlarımız her zaman olduğu gibi hizmetkar olmaya devam edecektir. Siyasette çıtamızı yükselteceğiz. Düzce’nin huzura ve sükunete ihtiyacı olduğunu söylemiştik. Çalışlarımız Sayın Çakır başkanlığında sürecektir.” dedi.


Yeni başkan Çakır, AK Partili 18 meclis üyesinin her birinin başkanlık yapabilecek seviyede olduğunu ifade ederek kendisine takdir edilen görevle üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için çalışacağını söyledi.

İGM'nin yeni başkanı Çakır, Ak Parti Akçakoca Kurucu İlçe Başkanı. 3 yıl ilçe başkanlığı yapan Çakır,  bir dönem de AK Parti İl yönetim kurulu başkan yardımcılığı yaptı.  Çakır, 2014 mahalli idareler seçiminde Akçakoca İGM üyesi seçildi. Milli Görüş geleneğinden gelen Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dava arkadaşlarından...




Haber:Y.SEVER