Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, Sosyal Güvenlik Yasası ve Genel Sağlık Sigortası için hükümete sivil toplum örgütlerinden yöneltilen ve Düzce’de üniversite etkinliklerine katılımları ile ilgili olarak milletvekillerine yapılan eleştirilere cevap verdi. Erbay, Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili toplumun bilgilendirilmesi için bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekillerine görev verdiğini söyledi.

Ak Parti Düzce İl Başkanlığı binasında bir basın açıklaması yapan Erbay’a  Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan ve  partinin il teşkilatı da katıldı.

Erbay, siyasete atılmadan önceki üç yıl içinde sosyal güvenlik hukuku dersi okuttuğunu, Sosyal Güvenlik sisteminin insanların çalışamayacak duruma geldiklerinde bakımlarının nasıl sağlanacağı ile ilgili konuları çözmeyi amaç edindiğini söyledi. 1960’lardan bu yana emekli çalışan dengesinin giderek olumsuz yönde bozulduğunu söyleyen Erbay, günümüzde bir emekliyi finanse edecek iki çalışan olmadığını, bu durumun sürdürülemeyeceğini belirtti. Gayri safi milli hasılanın yüzde beşinin sosyal güvenlik açıklarını finanse etmeye ayrıldığını belirten Erbay, sosyal devlette bunun makul oranının yüzde iki olduğunu ifade etti.

Daha önce tasarıda 9 bin gün olarak belirtilen prim ödeme gün sayısının yapılan görüşmeler sonucunda 7 bin 200 güne indirildiğini söyleyen Erbay, kadınların emeklilik yaşında gelen önergeler doğrultusunda indirime gidilebileceğini söyledi. Erbay tasarı ile getirilen düzenlemeler hakkında da bilgi verirken, eleştirilerin ana kaynağının, sosyal güvenlik reformlarını kendileri yapmak istemelerine rağmen bu reformu Ak parti’nin yapması olduğunu söyledi.

Erbay, konuşmasının sonunda milletvekillerinin Düzce Üniversitesi’nin etkinliklerine katılmamaları nedeniyle yapılan eleştirileri cevapladı. Üniversite ile vekiller arasında herhangi bir soğukluğun söz konusu olmadığını belirten Erbay, üniversitenin sorunlarının çözümü için yaptıkları çalışmaları da dile getirdi.