14 Kasım Dünya Diyabet Günü olması nedeniyle AK Parti Düzce Kadın Kolları bir etkinlik düzenledi. Partililer tarafından gerçekleştirilen yürüyüşle toplumda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

“Hareketli Ol, Diyabet Olma” sloganı ile düzenlenen etkinlik kapsamında Düzce Belediyesi önünde toplanan kalabalık İstanbul Caddesi boyunca yürüdü. Anıtpark Meydanı’nda sona eren yürüyüşte taşınan dövizlerle diyabet hastalığı için alınabilecek önlemler ve diyabetin önemi vurgulandı.



Yürüyüşe katılan Kadın Koları Üyeleri , siyasiler ve vatandaşlar tarafındantakılan mavi kurdeleler ile de farkındalık sağlanmaya çalışıldı. Anıtpark Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş açıklamada bulundu.



“Her 11 kişiden 1’i diyabet hastasıdır”

Toplumun bilinçlenmesi hedefiyle hareket ettiklerini vurgulayan Güneş, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı açıklamada, “Diyabet, zamanında tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluğa yol açabilmektedir. Özellikle hipertansiyon ve obezite hazırlayıcı iki büyük etkendir. Uluslararası Diyabet Federasyonu, 2017 verilerine göre, Dünya’da 425 Milyon yetişkin diyabet hastası bulunmaktadır. Bu demektir ki her 11 kişiden 1’i diyabet hastasıdır. 2 diyabetli hastadan biri ise teşhis koyulmamış, yani kişi diyabet olduğunu bilmemektedir” diye konuştu.

Ayrıca Anıtpark Meydanı’nda kurulan stantta Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay başta olmak üzere vatandaşlar diyabet testi yaptırarak hastalık potansiyelleri ve alabilecekleri önlemler hakkında da bilgi edindi.



"Daha sağlıklı olmaya çalışacağız”

Yapılan diyabet testi sonrasında sonuçları açıklayan Başkan Ay, “Yaptığımız kontrolde, kas oranımızın iyi olduğu ama yağ oranımızın 10 kilo fazla olduğunu söylediler. Bol sıvı tüketmemi önerdiler. Biz de buna uyarak daha sağlıklı olmaya çalışacağız. Seçimlerde bu 10 kilo yağı eritiriz gibi geliyor” ifadelerini kullandı.



Programın sonunda yürüyüşe katılanlar tarafından, diyabet ile mücadelenin rengi olan mavi renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı