"Hibe müracaatları boşa gitti" şeklinde yaptığımız haber üzerine bir araya gelen tarımsal amaçlı hizmet veren kurum ve kuruluşlar Ak Parti İl başkanı Hikmet Keskin'e nezaket ziyaretinde bulunarak sıkıntı ve dertlerini anlattılar. Projelerin çöpe gittiğini dile getiren kurum yetkilileri , iktidarın Düzce'nin bu sorununa çare olmasını istediler.

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, Düzce Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Cemalettin Yıldız, tarımsal hayvan üreticileri ile ziraat mühendislerinin hazır bulunduğu görüşmede İl Özel idaresi'nin aldığı kararların "doğru olmadığı" vurgulandı.


Düzce ve Akçakoca Ziraat Odası Başkanları yaptıkları ortam sunumda , tarımsal amaçlı yatırımlar için "yerleşik alana 1 km mesafe" şartının komşu illerde olmadığını hatırlatarak Çevre Bakanlığının kriteri ile İl Özel İdaresinin kriterinin çakışmaması gerektiğini vurguladılar.Özel İdare'nin koyduğu şartın "Tarımsal amaçlı hibe alımını engellediğini" ifade eden tarımsal yatırımcılarda, konunun tarımsal yatırımları olumsuz yönde etkilediğini, konunun düzeltilmesi için gerekli çabanın sürdürülmesi talebini dile getirdiler..

Haber;E.TAYHAN