Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, Öncü TV’de yayınlanan Özge Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu Platform Programı’nın konuğu oldu.

“Mahalli idareler seçimi Düzce’de çetin geçecek”
Düzce Belediyesi’nin borcunun 230 milyon lira olduğunu söyleyen ve 2019 seçimlerinin çok çetin geçeceğini kaydeden Mertol şöyle konuştu:

“Kimin parasını harcıyorsun sen? Sen benim paramı harcıyorsun. Düzce benim. Düzce’nin kurumları da benim, belediyesi de benim. Düzce benim mülküm. Ben vatandaşım. Kusura bakma sen emanetçisin. Sen bana yarın öbür dünyada hesap vereceksin. Ben senin yakana yapışacağım, sen benim paramı çarçur ettin diye. O yüzden önümüzdeki dönem çetin bir seçim olacak. Mahalli idareler seçimi Düzce’de çetin geçecek. Bugün Düzce Belediyesi’nin borcu 230 milyon lira. Bugün Düzce Belediyesi kilitlenmiş durumda. Yatırım yapamıyor, borcunu ödeyemiyor. Türkiye’nin gündemine oturan makam aracı borç karşılığında gitti.”



“Konuralp’e 15 kata izin verilmesi bir cinayet”
Düzce’nin başlıca 3 sorunun çarpık kentleşme, hava kirliliği ve trafik olduğunu kaydeden Mertol şu değerlendirmelerde bulundu:
“Konuralp’te önceden pırıl pırıl bir hava vardı. Düzce’ye oksijen pompalayan tek yer Konuralp’tir. Boğaz rüzgarıdır. Ne yaptık biz Konuralp’i? Tek turizm, sit alanı olan bölgede 15 katlı binaya ruhsat verdiniz. Bu bir cinayet. Düzce’ye katliam yapıyorsunuz. Düzce’ye nereden hava gelecek.

“Devletin, izolasyona kredi vermesi lazım”
Gelelim hava kirliliğine. Biz de defalarca söylemiştik. Kömür değil doğalgaz yardımı yapılsın diye. Ama evinizin izolasyonu iyi değilse buna güç yetmez. Ben bunu da söyledi. Bu manada devletin vatandaşa kredi vermesi lazım izolasyon yapılması konusunda. Dışarıya giden paramız, petrol doğalgaz ve elektriğe gidiyor.

“Belediyecilik Milli Görüşçülerin işi”
Gelelim trafiğe İstanbul Caddesi trafiğe kapatıldıktan sonra. Gideceğimiz mesafe de uzadı. Ayrıca çevre yollarımız da bitmedi. Kamu binalarını şehir merkezine topladık. O zaman çok itiraz ettik biz yapmayın dedik. Yer altı parkları yapalım, buraları değerlendirelim, üstlerini yeşil alan yapalım, Düzce’nin nefes almaya ihtiyacı var dedik. O sorunların hepsi duruyor. Belediyecilik Milli Görüşçülerin işi.”

“Geri dönüp hesaplar incelensin, biri söktü biri attı biri tekrar taktı”
Düzce Belediyesi nezdinde AK Partili Belediyeleri eleştiren Mertol şöyle konuştu:

“Genel Merkez rapor istiyor arada ilinizde belediyelerin yaptığı çalışmaları sayın diyor. Ben çok fazla bir şey sayamıyorum. Ne var ki? Saat kulesini mi söyleyeceğiz kaç paraya yapıldığı belli olmayan? Bu ucube aydınlatmaları mı söyleyeceğiz? Ben Çayırova’da o aydınlatmaların 1 yıl sonra ne hale geldiğini gördüm. Bunlar da aynı olacak. Tüm AK Parti belediyelerinde bir aydınlatma gereksinimi var. Bugüne kadar geri dönüp hesapları incelense, aydınlatma için harcanan para bir servettir. Ben buna kalıbımı da basarım. Biri söktü biri attı biri tekrar taktı. En son bunlar yapıldı. Tramvay ne işe yarıyor? 20 sene önce temeli atılan Kültür Merkezi ile övünüyoruz. Bir sürü sorunu olan terminalle övünüyoruz. Bakan Bey olmasa onlar da bitmeyecekti. Sıralasınlar bana ne yapmışlar?”

Haber: Ö.YILMAZ