Akçakoca Ceneviz Kale Plajı'na TÜRÇEV tarafından mavi bayrak verilmesi dolayısıyla Ceneviz Kale Plajı'nda bir tören düzenlenerek mavi bayrak göndere alkışlar arasında çekildi. Törene, Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Düzce Üniversitesi Turizm İşletme Fakültesi öğretim görevlileri,sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Fikret Albayrak, yaptığı konuşmada Akçakoca'da her zaman olduğu gibi ilklerin yaşandığını belirterek ''Akçakoca ilçemiz Karadeniz Bölgesi'nin ilk turizm hareketinin başlandığı yerdir. 1952 yılında henüz Turizm Bakanlığı yok iken Turizm Derneği olan tek ilçedir. Denizinde ilk kez doğalgaz çıkan tek ilçedir ve Karadeniz Bölgesi'nde ilk mavi bayrağı olan tek ilçe Akçakoca'dır'' dedi.

Albayrak, 1997 yılında ilk mavi bayrağın Akçakoca'da yine Ceneviz Kale Plajı'na verildiğini hatırlatarak '' Bazı nedenlerden dolayı mavi bayrak alınmış. Biz 2009 yılında tekrar müracaat ettik ve aldık. Yanlız bazı nedenlerden dolayı yine mavi bayrağımızı kaybettik. Şimdi ise yine müracaat ettik ve bayrağımıza kavuştuk. Artık sonsuza kadar mavi bayrağımıza sahip çıkacağız. Denizimiz berrak ve tertemizdir. Herkesi Karadeniz'in şirin kenti Akçakoca'ya bekliyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından TÜRÇEV tarafından verilen mavi bayrak göndere çekildi.
Törende İstiklal Marşı okunması sırasında plajda güneşlenen onlarca vatandaş saygı duruşunda bulundu.

Haber; R. BAL