Akçakoca Belediyesi’nden 65 yaş üzeri vatandaşları sevindirecek yeni bir uygulama müjdesi geldi. 2019’un ilk gününden itibaren hayata geçecek olan uygulama ile yaşlıların bugüne dek belediye otobüsleriyle 2 kez yapabildikleri ücretsiz seyahat hakkı 4’e çıkartıldı.

Konu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 65 yaş üzeri Akçakocalıların belediyeye yaptıkları talep doğrultusunda böyle bir kararı hayata geçirdiklerini söyledi.

Daha önce özel halk otobüsü işletmecilerinin de taşıma hizmeti verdiğini kaydeden Başkan Yemenici, 65 yaş üzeri vatandaşların daha fazla ücretsiz seyahat etmelerinin özel halk otobüsü işletmecilerinin gelirlerini azalttığı gerekçesiyle hayata geçirilemediğini söyledi.

Başkan Yemenici, yılsonu itibariyle Akçakoca’da özel halk otobüsü işletmeciliğinin son bulduğunu, tüm taşıma hizmetlerinin bundan böyle belediye otobüsleriyle gerçekleşeceğini söylerken, hizmetlerin belediyeye geçmesiyle yaşlıların taleplerini derhal hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

Uygulamanın 2 Ocaktan (yarın) itibaren hayata geçeceğinin altını çizen Yemenici, 65 yaş üstü yaşlıların günde 2 defa ücretsiz olarak yaptıkları seyahatin artık 4’e çıktığını, bu hizmetten faydalanacak olan vatandaşların daha konforlu yolculuk yapmaları için 4 yeni lüks otobüsün ise satın alınarak belediyenin taşıma filosuna katıldığını söyledi.

Haber: S. ŞEN/Akçakoca


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ