Akçakoca ilçemizde özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin de gelmesiyle hat safhaya ulaşan su sıkıntısını tümden çözmek için hızlı bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Akçakoca belediyesi tarafından planlanan 1500 tonluk su deposunun yapımına başlandığı öğrenildi.

 Bin beş yüz tonluk su deposunun yapımı için Osmaniye Mahallesi’nde hummalı bir çalışma yapılıyor. Su deposunun yanı sıra 125 milimetre ile 315 milimetre çapları arasında toplam 50.000 metre polietilen boru döşenecek, ayrıca ev bağlantıları için 12.000 metre abone hattı gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz ay startı verilen çalışmaların 2009 yılının Ocak ayı itibariyle tamamlanması hedefleniyor.

 Öte yandan su sıkıntısına kesin çözüm olarak hazırlanan baraj projesinde de yeni gelişmeler var. Proje için Sarıyayla Köyü hudutları içerisinde uygun zemin ve yer tespiti çalışmalarının yapıldığı, ihalesinin de gerçekleştirildiği bildirildi. Proje çalışmaları tamamlandıktan sonra yapım ihalesine çıkılarak baraj inşaatı için ilk kazma vurulacak.