Akçakoca'da Türk bayraklarını direkleri ile birlikte çaldılar. Olay, dün gece saatlerinde, Yalı Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan yaklaşık 15 dükkanın önünde asılı bulunan Türk bayrakları kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı.

Sabah işyerlerine geldiklerinde bayrakların yerinde olmadığını gören esnaf şaşkınlık ve öfkeyi bir arada yaşadı. Esnaflardan Emine Koçak yaptığı açıklamada, olayın gece saatlerinde meydana geldiğini söyleyerek, sabah işyerine geldiğinde bayrakların direkleriyle birlikte yerinde olmadığını gördüğünü söyledi.

Yerde vidaların bulunduğunu söyleyen Koçak, bu işin bir kişi tarafından değil ancak birkaç kişi tarafından yapılabileceği görüşünü dile getirdi.

İhbar üzerine bölgeye gelerek hırsızlıkla ilgili araştırma yapan emniyet ekipleri, bölgede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Karanlıktan istifa ederek bayrakları çaldığı ve matkap kullanarak bayrak direklerini söktüğü tahmin edilen şüpheli ya da şüpheliler her yerde aranıyor.



Öte yandan hırsızlık olayıyla ilgili olarak Akçakoca Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada konunun kendileri tarafından savcılığa intikal ettirildiği, suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.