Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” takdimi için şehit yakını ve gazilere yönelik ziyaretlerine devam ediyor.

Son olarak 2016 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de gerçekleştirdiği 'Fırat Kalkanı' Harekatı sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen Uzman Çavuş Ercan Çelik'in ailesine ve 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsünde vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanıp gazi olan Ferhat Gökmen'e “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” tevcih edildi.

Akçakoca’ya giderek Şehit Uzman Çavuş Ercan Çelik'in babaocağını ziyaret eden Vali Dağlı, babası Muhammet Çelik ve annesi Şehnaz Çelik ile bir araya geldi. Vali'ye Akçakoca protokolü de eşlik etti. Aileyle sohbet eden ve devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını bir kez daha anımsatan Vali Dağlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına teslim ettiğini belirterek, aileye "Devlet Övünç Madalyası ve Beratı"nı verdi.

Vali Dağlı'nın ilçede bir sonraki durağı Akçakoca Meslek Yüksek Okulu oldu. Burada 15 Temmuz Gazisi Ferhat Gökmen'e “Devlet Övünç Madalyası ve Beratı” takdim eden Vali Zülkif Dağlı, “Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunmasına, fedakârlıklarıyla katkıda bulunanlar ile bu uğurda canlarını feda eden şehidimizin ailesine ve gazimize 'Devlet Övünç Madalyası ile Beratı'nı tevcih etmek üzere kendilerini ziyaret etmiş bulunmaktayız.” ifadelerinde bulundu.

Haber: C.ÜSTÜNER