Akçakoca açıklarında denizden çıkarılarak, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Akçakoca Çayağzı Proses Tesisleri'nden BOTAŞ hattına verilen doğalgazın, Akçakoca'ya da verilmesi konusunda çalışmalar yapılıyor.
TPAO ile maliyet konusunda anlaşıldığı, sadece KDV'nin kim tarafından ödeneceği konusunda bazı pürüzler olduğu vurgulayan yetkililer, ''TPAO, KDV'nin hangi kurum tarafından ödeneceği ile ilgili Maliye Bakanlığı'na bir yazı yazmıştı. Fakat bu yazıya gelen cevap TPAO'nın istediği cevap olmayınca, TPAO, bakanlığa tekrar bir yazı yazdı. Bu yazısının cevabı bekleniyordu. Ankara'da bu konu ile ilgili çalışma yürüten Akçakoca Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Göral ile yaptığım görüşmede, Maliye bakanlığı'nda gelen ikinci cevabın TPAO'nın istediği cevap olduğunu öğrendik. Bununla ilgili bende Ankara'da bilgi alacağız.'' ifadelerine yer verdiler.

TPAO ile Maliye Bakanlığı arasındaki yazışma sürecinin olumlu sonuçlanması durumunda, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu'nun (EPDK) kararının bekleneceğini belirtilirken, yetkililer ''Bu sürecin ardından, EPDK'nın, Akçakoca'yı doğalgaz verilen yerler arasına alması yönünde kararını ekleyeceğiz. Bu kararın alınmasının ardından şehir içi şebeke çalışmalarının ihale edilerek Akçakoca'nın doğalgaz kullanımına başlaması sağlanacak. Bu kış büyük ihtimalle bu ihale ile doğalgaz şebeke çalışmaları başlayacak.'' şeklinde konuştular.