Genç Akçakoca İletişim Derneği'nin girişimi ile AK Parti, CHP, MHP ve DSP Gençlik Kolları, Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği, Akçakoca Genç Düşünürler Derneği, Akçakoca Kültür Turizm ve Çevre Dostları Derneği, Akçakoca Fotoğrafçılar Kulübü, Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğrenci Temsilciliği ve Düzce Üniversitesi Medya Öğrenci Topluluğu'nun katılımları ile Sky Tower Otel'de yapılan kuruluş toplantısı ile Akçakoca Gençlik Platformu kuruldu.
Yeni Sahil Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçtiğimiz ay Sky Tower Otel'de yapılan Gençlik Platformu Kuruluş İştişare Toplantısından sonra gerekli çalışmaları yürüterek Akçakoca'da gençlik sorunları için ortak çözümler üretmek ve Akçakoca'da yapılacak gençlik çalışmaları ve her konuda gençliğin bilinçlenmesi için birlikte faaliyetlerde bulunma amacı ile Gençlik Platformu kuruluşu için düğmeye basıldı. Toplantıda platformun ilk olarak gençlerin sorunlarının doğru ve tarafsız olarak tespit edilmesi, tespit edilen sorunlarının çözüm yollarının gerçekçi bir şekilde ortaya koyulması için gerekli çalışmaların yapılması ve gençlerin kötü alışkanlıklar yerine spora yönlendirilmesi konusunda çalışmalara başlanması kararına varıldı.
Akçakoca Gençlik Platformu Koordinatörü Ömer Levent Bilgin, "Akçakoca Gençlik Platformu Akçakoca'mıza ve Akçakoca gençliğine yararlı çalışmalarda bulunacağına canı gönülden inanıyorum. Platforma katılan siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Akçakocamız için çalışan, emek harcayan, kültürlü ve eğitimli insanlar. Ben dahil bu platformda yer alan diğer tüm arkadaşlar Akçakoca'mızın bir adım ileriye gidebilmesi için elinde gelen her şeyi ortaya koymaya hazır insanlardır. Akçakoca Gençlik Platformu, Akçakoca'mız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Toplantıda önümüzdeki toplantının Düzce ve Akçakoca protokolününde yer alacağı Akçakoca Gençlik Platform tanıtım toplantısı olması konusunda karar verildi.

Haber: C. ÜSTÜNER