Akçakoca’da 2016-2017 eğitim-öğretim yılı başından bu yana eğitimde baş gösteren sorunlar, hem ilçedeki idarecilerin hem de siyasilerin başını ağrıttı.

Bakan Özlü, sorunlara bir kez daha el attı

Okulları Kız İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi nedeniyle Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin yaşadığı bina sorununun kendine aksettirilmesinin ardından çözüm için kolları sıvayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, konunun yakından takipçisi oldu. Akçakoca’da yaptığı incelemeler ve yetkililerden aldığı brifingler doğrultusunda sıkıntıların yarattığı mağduriyete bizzat vakıf olan Bakan Özlü, düzenlediği toplantılarla hem Sosyal Bilimler Lisesi sorunu hem de Akçakoca’da fiziki mekan noktasında eğitimde yaşanan diğer eksiklikleri tamamlamak için yollar aradı.

Velilerle görüşmüştü

Son olarak dün ilçeye gelerek, okullarının İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesinin yarattığı sorunlarla baş etmeye çalışan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin velileri ile görüşen ve bir takım inceleme ve toplantılar gerçekleştiren Bakan Faruk Özlü, alınan kararları sosyal medya hesabından açıkladı.

İşte alınan kararlar

Bakan Özlü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sosyal bilimler lisesi ile ilgili 2 aylık çalışmanın ardından bir karara vardık ve Akçakoca'da bütün okullarla ilgili düzenleme yaptık buna göre:
- Anadolu Turizm Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi’nin C blok müstakil binasına Şubat’ta taşınacak. 
- Boşalan Anadolu Turizm Meslek Lisesi modern bir pansiyona dönüştürülecek ve Sosyal Bilimler Lisesi yönetimine bırakılacak. Şubatta erkek öğrenci yurdu olacak Şehit Ercan Çelik Pansiyonu, Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli olacak 
- Halen boş olan Orhan Gazi İlkokulu onarılıp eylülde Kız Meslek Lisesi’ne verilecek 
- Osmaniye İlkokulu Eylül’de Kız Meslek Lisesi’nin binasına geçecek
- Osmaniye İlkokulu ve Barbaros Lisesi binalarına deprem testi yapılacak. Sağlam değilse yeni bina yapılacak ve Sosyal Bilimler Lisesi ve Fen Lisesi aynı kampüste 2 ayrı binada önümüzdeki eğitim öğretim döneminden itibaren hizmet verecek. 
- İmam Hatip Lisesi aynı yerinde kalacak. Akçakoca'mıza hayırlı olsun.”