Birçok Belediye Başkanının örnek alarak bilgi alışverişinde bulunmak için ziyaret ettiği İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu kez Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve ekibini ağırladı.

İnegöl Kent Müzesi projesini ve Belediyecilikle alakalı Başkan Aktaş'tan bilgi alan Albayrak, "Beklemediğim sürprizlerle dolu bir ilçeyle karşılaştım. İnegöl beklediğimden çok gelişmiş ve ileriye gitmiş. Türkiye'de ilçeler arasındaki ilk kent müzesi olan İnegöl Kent Müzesi de sadece Akçakoca için değil, tüm Türkiye için örnek olabilecek bir proje." dedi.

İnegöl deyince akıllara sanayi şehrinin geldiğini ifade eden Albayrak, sanayi şehrinin içerisinde bu kadar güzel ve yaşanılabilir bir ilçeyi ortaya çıkarabilmenin takdire şayan olduğunu belirterek Başkan Aktaş'ı tebrik etti.

Bu gelişmişlikleri gördükten sonra İnegöl ile kardeş şehir olmayı istediklerini de belirten Albayrak, "İnegöl bizim için çok güzel bir örnek. Bunu bir kardeş belediyeyle de sonuçlandırabilirsek gerçekten gelecek adına, ülkemiz adına önemli hizmette bulunmuş oluruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ziyaretleri anısına Başkan Fikret Albayrak'a plaket taktim etti. Daha sonra İnegöl Kent Müzesini ziyaret eden heyete, Müze Koordinatörü Nedim Bayram, müzenin kuruluş ve çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Haber; H. İŞCAN