Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca’nın çağdaş bir turizm kenti olmasında önünü tıkayan, mesafe aldırmayan 6 önemli sorunu olduğunu söyleyerek, en önemli sorunun terminal olduğunu, şehir içindeki minibüsçü esnafını toplamak için modern bir terminalin şart olduğunu belirtti.
İLK İZLENİM TERMİNALLE BAŞLAR
Albayrak, “Sorunlardan biri şehir içindeki minibüsçü esnafımızdı. 50 yıldır minibüsçü esnafının sorunu çözülemedi. Bizde, çağdaş turizm kentine uygun modern bir terminalimiz olsun istedik. Çok özel bir proje. Akçakoca’ye gelen birinin ilk göreceği yer terminal. İlk izlenim terminalle başlayacak. Terminal aksi bakış açısını değiştirecek. Terminalin ihalesi bitti. Mayıs ayında kazmayı vurursak bu yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Terminal hizmetinde 1 lira kazancımız yok. Bu yeni terminal belediyeye ciddi gelir sağlayacak. 3,5 milyon civarında bir maliyeti olacağını tahmin ediyoruz. Günde 5 kişinin bu terminal hizmetinden faydalanmasını bekliyoruz.” Dedi.
BAYRAM ASLA GERİ ADIM ATMASIN
Akçakoca’da kaldırım işgallerinin kaldırılması ile ilgili olarak başlayan uygulamanın ardından Düzce’de de aynı uygulamanın başlatılmasıyla ilgili konuşan Albayrak, Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın asla geri adım atmaması gerektiğini vurguladı.
Albayrak, “ Türk milleti olarak değişimi sevmiyoruz. Türkiye’de kaldırım işgalinde başarılı olmuş çok az şehrimiz var. Maalesef böyle bir kültür gelişmiş. Düzce belediye başkanını da bu konuda tebrik ediyorum. İsmail bayram asla geri atmasın. Artık Düzce’de kaldırım işgalleri dursun.” Dedi.
ŞEHRİ İŞGAL EDEMEZSİN
Plansız alınan kararların bir örneğinin taksici esnafı olduğunu söyleyen Albayrak, şehir merkezinde 50 taksinin sıraya girip beklemesine izin verilmeyeceğini ifade etti.
Albayrak, “  Düzce’de 550 kişiye 1 taksici, Akçakoca’da ise 250 kişiye bir taksici düşüyor. 100 tane taksici esnafımız var. Bu Akçakoca için oldukça fazla. Ben çok fazla kazançları olduğunu düşünmüyorum, çünkü sayıları çok fazla. Göreve geldiğimden beri bir dizi çalışma yaptık. Taksiciler yönetmeliği diye bir şey hazırladık. Durak sahipliğini kaldırarak belediyeye bağladık. Her ay ödedikleri bedelden kurtardık. Birbirine yakın olan taksi duraklarını birleştirdik. Bu duraklarda 2 taksi bekleyecek. Geri kalanlarda parkta duracak. Onlar tepki gösteriyor. Şehrin merkezinde 50 taksi sıralanıp bekleyeceklerdi. Böyle bir şey olamaz. Turizm kentinde şehri işgal edemezsiniz. Şikayetlerini sordum ne diye cevap veremediler sadece meydanda kalmak istiyorlar.Ancak uygulama bitince çok memnun kalacaklar. Modern duraklar yaptık, katlı otoparkın bir kısmını da taksicilere ayırdık.” Şeklinde konuştu.
DENİZ KUMUNA BASMAYAN İNSANLARIMIZ VAR
Albayrak kadınlar plajı ile ilgili olarak ise şöyle açıklamada bulundu: Basında tesettür plajı diye bahsediliyor.Biz biraz muhafazakar bir kesimde yaşıyoruz. Akçakoca’da yaşayıp da bir kez ayağını deniz kumuna basmayan insanlarımız var. Bu insan haklarına aykırı. Onlarında denizin kumundan güneşinden faydalanması gerek. Onlar için ayrı bir plajımız neden olmasın. Bin 500 2 bin kişilik bir bayanlar plajı oluşturmaya çalışıyoruz. Deniz suyundan havuz projesi. 2 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz.
KESİNLİKLE BİR DÖNEM DAHA ADAYIM

Önümüzdeki dönem Benim hedefim iki dönemdi. Şuan kendimi inanılmaz güçlü hissediyorum. Yarınları görebiliyorum. Biz işin zorunu başardık. Artık uygulama kaldı. Zor olan sahil bandını, çınar oteli yıkmaktı. Zor bitti gerisi kolay. Kesinlikle bir dönem daha aday olmak istiyorum.

SAHİL PROJESİ AKÇAKOCA’NIN KABUĞUNU KIRACAK

Albayrak, sahil projesi hakkında ise şöyle konuştu:

Halkımızdan bu konuda çok büyük destek aldık. Buradaki bazı binalar halkımıza aitti. Çınar otelde bu bölgedeydi.