2009-2014 Dönemi Akçakoca’da Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Fikret Albayrak, Yenisahil gazetesine yaptığı açıklamada seçimin ardından geçen 5 aylık dönemde yapılan icraatları eleştirdi.


AKÇAKOCA YENİDEN İŞGAL EDİLİYOR


Devredilen Projeler ile ilgili ve Belediyenin rutin çalışmalarını değerlendiren Albayrak; günlük yaşamı derinden etkileyen birçok konuda yaptıkları düzenlemelerin ve kararlı çalışmalar sonucu uygulamaya koydukları şehir yaşamında vazgeçilmez olan kuralların göz ardı edilerek eski haline döndüğünü belirtti. Albayrak; " Maalesef Akçakoca yeniden işgal edilmeye başlandı. Kararlı ve ısrarlı bir çalışma sonucu uygulamaya soktuğumuz şehirde yaşamanın temel kuralları ve şehir düzeninin bugün hızla yok edildiğini ve eskiye köy ve kent yaşamı arasında bir hale geldiğini görüyoruz. Tretuarlara isteyen istediği gibi yayılmaya, araçların kaldırımlar dahil gelişi güzel park etmeye kaldırımlara fındık serilmeye mahalle, hatta site içlerinde patoz yapılmaya başlandığını görüyoruz. Biz bu duruma dönemimizde seçim kaybetmemize neden olur uyarılarını dahi dikkate almadan izin vermedik. Biz kaybettik ancak Akçakoca çok şey kazanmıştı. Maalesef bugün görüyorum ki birileri kısa vadede bir şeyler kazanırken Akçakoca kaybediyor ve uzun vadede de çok şey kaybedecek.” ifadelerini kullandı.

 

BENİ YERDEN YERE VURANLAR NEREDE?


Beş yılda yaşanan su kesintilerinin iki katı kesintinin 5 ayda yaşandığını vurgulayan Albayrak " Bize olmadık eleştirileri yöneltenlerin, bizi o günlerde yerden yere vuranların bugün sesi sedası neden çıkmıyor. 5 ay içinde su kesintisi yaşanmayan bir hafta geçmedi. Biz Akçakoca’da su musluktan içilir iddiasıyla çalıştık ve yaptığımız yatırımlarla bunu sağladık. 2009 Seçimlerinin yaşandığı ortamda Orman işletmesinin Havzada yaptığı uygulama sonucu yağmur sonrası sularımız çamur gelmeye başlamış bizde bunu şebekeye vermemiştik. Bu nedenle çok basit çözülecek işi beceremediler diye eleştirildik. Şimdi ne oldu. İki ayı aşkın süre musluklardan su çamur aktı. Çok basit çözülür iddiasında olanlar niçin çözmedi. "dedi.


KENDİLERİ HAYATA GEÇİRMİŞ GİBİ LANSE EDİLİYOR


Görev dönemlerinde uygulama aşamasına getirdikleri altı önemli projenin yeni yönetime bırakıldığına dikkat çeken Albayrak "Dönemimizde hazırlayıp yapım aşamasına getirdiğimiz projeleri bu dönemde üretilmiş, hayata geçirilmiş gibi lanse ediliyor. MTA’nın açılış törenindeki konuşmalarda adımız hiç zikredilmedi. Sayın Çakır ve Çiloğlu bu konudaki girişimlerimizi bilmektedirler.” dedi.

 

 

 

Kaynak: Yenisahil