Yaz aylarında cıvıl cıvıl olan Akçakoca ilçemiz de, kış aylarının gelişiyle başlayan durgunluk, normalde de olan sıkıntıların daha da artmasına sebep oluyor.

 Denizin bir veli nimet olduğu ilçemizde, turizmin kış aylarında da hayat bulması gerektiğini düşünen Akçakoca halkı, turizmin canlandırılmasını istediklerini, örneğin kış aylarında eğlence merkezlerinin faaliyette olmasının ilçeye bir hareket getireceğini, böylece kış aylarında ki durgunluğun ortadan kalkacağına inandıklarını ifade ettiler.

Gelirlerini fındıktan sağladıklarını, fındık fiyatlarının düşük olmasından ekonomilerinin de etkilendiğini belirtirken. İlçelerinden doğal gaz çıktığını fakat doğal gazdan henüz ilçe halkının yararlanamadıklarını dile getirdiler.

Otobüslerin bir terminali olmadığını bundan dolayı yolcuları orada bulunan bir marketin önünden indirip bindirdiklerini ve bu duruma artık bir çözüm bulunmasını istediklerini belirttiler.

Kış aylarında eğlence merkezlerinin faaliyette olmasını istediklerini, böylece kış aylarında ki durgunluğun ortadan kalkacağına inandıklarını ifade ettiler.