Gıda Teknikeri olarak mezun olacak öğrencilerin tam donanımlı bir şekilde sektöre destek verebilmeleri için Doğu Marmara Kalkınma Ajansının desteği ile Akçakoca Meslek Yüksekokuluna Yönelik Gıda Analizleri Laboratuvarı Kurulmasına karar verildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Kahraman Çatı, bu projenin bölgede gıda alanında faaliyet gösteren firmalar için büyük bir imkân sağlayacağını ifade ederek “Gıda üretimi açısından oldukça zengin olan Akçakoca’da bulunan gıda firmaları, üretimlerinde yaşadıkları mikrobiyal, kimyasal sorunlar karşısında numunelerini kısa sürede teslim ederek hızlı sonuç alabilecekleri bir laboratuvar hizmetine sahip değillerdi. Akçakoca Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulması amaçlanan bu laboratuvar ile söz konusu gereksinimler karşılanmış olacak. Böylece firmalar insan sağlığına uygun, dünya standartlarında ve rekabet edebilen gıda üretimi faaliyetlerinde kendilerini geliştirmiş olacaklar.” Diye konuştu.

Gıda Laboratuvarının üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesini de hızlandıracağını vurgulayan Çatı, “Kurulacak olan laboratuvar sayesinde, kurumlar arasında araştırma ve geliştirmeye yönelik projelerin de yapılabilmesine imkan sağlanmış olurken, bu projeler yeni ürünlerin ve farklı üretim aşamalarında yeni tekniklerin geliştirilmesine de destek olacaktır. Dolayısıyla bölgenin proje üretme ve uygulama kapasitesinin geliştirilmesi ve kurumlar arası işbirliği imkanlarının arttırılması sağlanabilecek. Bununla birlikte sorunlarına hızlı bir şekilde yanıt alan ve yeni fırsatlardan faydalanan firmalar, rekabet edebilme potansiyeli açısından büyük bir destek bulmuş olacaklar. Bu sonuçlar markalaşma yolunda ilerleyen bölgenin, gerek Türkiye gerekse Dünya çapında, daha fazla tanınmasını sağlayacak ve rekabet gücünü yükseltecek.” dedi.

12 aylık bir süreyi kapsayacak anlaşmayla, 278 bin 635 TL’lik bir destek ile laboratuvara makine ve teçhizat alınmasına olanak sağlayacağı ifade edildi.

Haber; S. KAŞKIR