Yaz sezonunu Ramazan ayı nedeniyle geç açacak olan Akçakoca’da geride kalan ayların en iyi değerlendirilmesi için çalışmalar sürüyor. Bunun için ilk fırsatın 9 günlük bayram tatili ile gelmesi ilçede aylardır süren tanıtım seferberliğini katladı. Ankara ve İstanbul'daki mevcut turist potansiyeli ve Akçakoca'nın yakınlığından yola çıkan belediye, uzun süredir bu iki metropol şehirden vatandaşları çekmek için tanıtımlar yapıyor.  Akçakoca’nın deniziyle ve doğasıyla güzel bir tatil fırsatı sunduğunu vurgulanan reklam seferberliği TV programları ile de destekleniyor. 

“Muhteşem doğasıyla tatilcilerin yeni gözdesi”

Ramazan Bayramı sebebiyle başlayacak 9 günlük tatili iyi değerlendirmek isteyen Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Beyaz TV Ana Haber’inde ilçeyi anlattı. Karadeniz’in İncisi olarak ifade edilen Akçakoca’da Karadeniz’in hırçınlığından eser olmadığı, mavi bayraklı denizi, şifalı kumu ve muhteşem doğasıyla tatilcilerin yeni gözdesi olduğu ifade edildi.

Böyle turist çağırdı: Hiç boğulma olmadı

Akçakoca'nın, hem İstanbul’a hem de Ankara’ya aynı mesafede olmasının ilçeyi cazibeli bir hale getirildiğinin aktarıldığı haberde Başkan Yemenici, tatilcilere neden Akçakoca’ya gelmeleri gerektiğini şöyle anlattı: “Dalga sesiyle balık yemek istiyorlarsa Akçakoca’ya gelmeliler. Balığı, fındığı ve doğasıyla meşhur. Akçakoca’da Karadeniz’in hırçınlığından eser yok. İlçede geçtiğimiz yıl hiç boğulma vakası yaşanmadı. Karadeniz hırçın bir deniz diye biliniyor. Şile’de, Karasu’da şöyle bir boğulma vakası oldu. Hamd olsun, biz göreve geldiğimiz günden beri 8 civarında cankurtaran jet ski ve 17 kilometrelik plajlarımızla 15 adet konuşlanmış cankurtaranlarımız var. Ceneviz Kalesi Plajımız, burası hem UNESCO’nun geçici miras listesinde hem de arkeolojik sit alanı olan plajımız 90’lı yıllarda mavi bayrak almayı hak etti. Gri kumumuz var. Bu gri kumu ne Ege ne Akdeniz sahillerinde bulamazsınız. Hatta Karadeniz’in birçok noktasında da bulamazsınız. Bu kum üzerinize kesinlikle yapışmaz. Romatizmal rahatsızlıklara da iyi geldiği söyleniyor. Balık restoranlarımızın hepsi sahil bandında konuşlanmıştır. İyot kokusuyla dalga sesiyle iddialı bir şekilde söylüyorum. En lezzetli balığı hemşehrilerimiz Akçakoca’da yiyebilirler.”  

Akçakoca'nın diğer yüzü...

Başkan Yemenici ilçenin tanıtımını metropol şehirlerde ve basında olumlu bir şekilde yaparken ilçe basını ve vatandaşların sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ise aksi yönde durumlara ortaya koyuyor. Ramazan Bayramı öncesi ilçedeki pansiyonlarda doluluk oranının yüzde yüze ulaştığı ifade edilen Akçakoca’da bazı plajlardaki eksiklikler ile ilçede belediye tarafından sürdürülen alt yapı çalışmalarının tatilcileri rahatsız edebileceği görüşü hakim… Deniz turizmi denildiğinde kusursuz olması gereken plajların hala istenilen düzeyde temiz olmadığı eleştirilerine maruz kalan Akçakoca Belediyesi ayrıca tam yaz sezonuna denk gelen düzenleme çalışmaları nedeniyle de tepkinin odağında... Bir yandan gözde bir tatil bedelsine dönüşmesi için verilen mücadelenin olduğu diğer yandan ise ilçede yaşayanların eksiklikleriyle eleştirdiği Akçakoca'da ortaya çıkan bu iki ayrı tablonun sezonu nasıl etkileyeceğini zaman gösterecek.

Haber:Y.SEVER