Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bu kez partisinin temsilcilerine belediyenin icraat ve projelerini anlattı. AK Parti ilçe yönetimi ve teşkilat başkanları ile meclis üyelerinin katıldığı kahvaltılı sunumda Başkan Yemenici, belediye eliyle hayata geçirilen çalışmaları bir bir anlattı.

Yemenici, başkan seçildiği ilk günden itibaren belediye olarak ilçede gerçekleştirdikleri çalışmaların yanı sıra, çeşitli bakanlıklarla işbirliği halinde yürüttükleri bazı projeleri de AK Partililer'e aktardı.

Balıkçı barınağı 3 yılda bitecek
Başkan Yemenici, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün üzerinde titizlikle durduğu modern Balıkçı Barınağı projesindeki son durumu da paylaştı.

Bilindiği gibi uzun yıllardır hizmet vermesine bağlı olarak artık Akçakocalı balıkçıların ihtiyacına cevap vermeyen mevcut barınak Limancık bölgesine taşınacak. Yeni barınağın söz konusu bölgedeki Ümran Boru Fabrikası'nın alt tarafına yapılacağını kaydeden Yemenici, "Yeni balıkçı barınağı yatırıma girdi. Yıl sonunda ÇED süreci tamamlandıktan sonra ihaleye girecek. Yapımı 3 sene sürecek." dedi.

Bakan Özlü’ye bir kez daha teşekkür etti
Yeni barınağın hem kuzey rüzgarlarını hem de poyraz ve karayel rüzgarlarını kesecek şekilde yapılacağını kaydeden Başkan Yemenici, bu projede çok emeği olan Bakan Faruk Özlü’ye bir kez daha teşekkür etti.

Bir taşla iki kuş vurulacak
Öte yandan söz konusu proje, Karadeniz'in parlayan yıldızı Akçakoca'da turizmin geliştirilmesi açısından da önem taşıyor. Eski bir barınak olmasına bağlı olarak ilçenin göbeğinde hoş bir manzara sergilemeyen mevcut balıkçı barınağının taşınması hem balıkçıların daha iyi şartlarda bir yere kavuşması hem de çirkin görüntünün kaldırılması ile bir taşla iki kuş vurulması demek olacak.

Haber: C. ÜSTÜNER