Yakış, önce DSİ tarafından içmesuyu barajı yapılacak olan Sarıyayla Köyü'nde incelemelerde bulundu ardından turizme açılan Fakıllı Mağarası'nı gezdi ve mağarada çözüm bekleyen sorunlarla yakından ilgilendi.
Düzce'ye uzun zaman aralıkları ile gelmesi nedeniyle eleştirilen AK Parti  Milletvekili Yaşar Yakış, ilçe ve köy gezilerine başlamak için gecikmeli de olsa Düzce’ye geldi. Belediye Başkanı İsmail Bayram’a göreve gelmesinin üzerinden 5 ay geçtikten sonra hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak gündeme oturan Yakış, Düzce programında yine ağırlığı memleketi Akçakoca'ya verdi. Köy ziyaretlerine Akçakoca'dan başlayan Yakış ilk olarak Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından içme suyu barajının yapılacağı Sarıyayla köyüne incelemelerde bulundu. Albayrak, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, barajla ilgili planlama çalışmalarının tamamlandığını hatırlatarak, planlamanın DSİ Genel Müdürlüğündeki tasdikinden sonra yapılacak ihalenin ardından baraj inşaatının başlayacağını söyledi.

Yakış sayesinde çalışmalar hızlandı


Akçakoca doğalgaz şebeke hattı çalışmalarına da başlanacağını anlatan Albayrak, şöyle konuştu:
''Akçakoca açıklarında çıkarılarak ilçemiz içerisindeki tesislerden BOTAŞ hattına verilen doğalgazın ilçemizde de kullanılması için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu konuyla ilgili olarak da Ankara'da ilgili kurumlarla Yaşar bey ve biz bizzat temas halindeyiz. Dergaz ile de görüşmeler sürüyor. Daha önce halkımıza duyurduğumuz gibi. Eylül ayında da doğalgaz şebeke çalışmaları ana güzergahlarda başlayacak.''
Öte yandan Akçakoca doğalgaz şebeke hattı çalışmaları ile ilgili Yakış'ın Ankara'da temaslarda bulunması nedeniyle çalışmalar hızlandı.

Fakıllı Mağarası'nı gezdi


AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, memleketi Akçakoca'da bir takım geziler gerçekleştirdi. Bu hafta turizme açılan Fakıllı köyündeki Fakıllı Mağarası'nı da gezen Yakış'a, Kaymakam Savaş Tuncer eşlik etti.
Yakış, mağaranın turizme kazandırılması için emek harcayan herkese ve özellikle bu konuda büyük pay sahibi olduğunu vurguladığı kaymakam Tuncer'e teşekkür etti. Akçakoca ile mağara arasındaki 7 kilometrelik yolun sıcak asfaltla kaplanması için de çalışma yapacaklarını belirten Yakış, gezisinin ardından köylülerle sohbet etti.