Yaz aylarının geldiği şu günlerde Akçakoca’da çalışamalar bir hayli hızlandı. Amaç yaz mevsiminde gelen Turistlerin daha rahat etmesi ve sıkıntı yaşamaması. Bu kapsamda çalışmalar ile ilgili bilgi vermek için bir basın toplantısı düzenleyen Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Alabyrak, çalışmaların haziran ayına kadar devam edeceğini ifade etti.

Albayrak, Belediye Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, doğalgaz çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti. Çalışmalar sırasında zaman zaman ulaşım anlamında sıkıntılar yaşadıklarını belirten Albayrak, ''Haziran ayının ilk haftasında çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Sahil Bandı projesine de değinen Albayrak, ''Projelerde bazı değişikliklere ufak detay değişiklikler yapılması gerekti. Hassasiyetle üzerinde duruyor, bizzat takip ediyorum. Önümüzdeki hafta sonlanacaktır. 3.bölüm olan Esentepe güzergahını da yaza girmeden yapacağız. Çuhalı Çarşıda yol genişleme çalışmalarına başlayacağız. Sezona girmeden gidiş geliş yolu hizmete sokacağız. Tahliyelerle ilgili tebligatları yaptık'' diye konuştu.

Haber; R. BAL