Düzce'nin denize açılan tek penceresi olan Akçakoca'da deniz sezonu başladı. Hava sıcaklıklarında yaşanan artış, ilçede denize girenlerin sayısını arttırdı. Zaman zaman etkili olan yağmur yağışına rağmen ilçede denizin tadını çıkarmayı bilenler keyifli bir gün geçirdiler.

Öte yandan Akçakoca Belediyesinin ilçede başlattığı sahil projesi kapsamında çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Sahildeki tüm çöpleri temizleyen ekipler kumsalı da genişleterek yaza hazır hale getiriyorlar.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ilçeye gelenler çok kısa süre içinde tertmiz bir Akçakoca ile karşılaşacaklar dedi. Sahil bandındaki tüm kötü yapıların yıkıldığını belirten Albayrak, şezlongları ile duş alma kabinleri ile vetertemiz kumsalı ile ilçemize yakışır bir sahil bandı oluşturuyoruz dedi.

2011 yazında alt yapı çalışmalarına ağırlık vereceklerini ve 2012'ye hazırlık yaptıklarını belirten başkan Albayrak, bu sene Temmuz ayı boyunca hafta sonları çeşitli etkinliklerimiz olacak ama asıl festivalimiz seneye olacak dedi.

Bu yaz ilçeye tatil yapmaya gelen vatandaşların huzur ve rahatı için her türlü tedbiri aldıklarını belirten Başkan Albayrak, Konaklama noktasında sorun yaşanmayacağını ayrıca içme suyu noktasında da ilçede çeşmelerden su içilebilecek seviyede temiz suyun ilçe halkına verildiğini açıkladı

Haber; Ü. ÇETİN