Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer'in daha önce yaptığı, 'Denizi kirletenler mahkemede hesap verir ve bedelini öder' şeklindeki açıklamasının ardından, İlçe Sağlık Gurup Başkanlığı'nın denetim ve kontrolleri arttı.

Akçakoca Hacı Yusuflar Mahallesi, İstanbul Caddesi üzerinde bulunan bir apartman dairesinin kanalizasyon atıklarının, denize karıştığı yönünde ihbar alan İlçe Sağlık Gurup Başkanı Kurtuluş Arat ve polis ekipleri, söz konusu yere gelerek tutanak tutuldu. Akıntıya hangi apartman dairesinin neden olduğu Akçakoca Belediyesi Fen işleri amirliğinden bilirkişi olmadığı için tespit edilemezken, Belediye Başkanlığından bilirkişi raporu isteneceği kaydedildi.

İlçe Sağluk Grup Başkanlığı'nın yaptığı açıklamada, İlçe kaymakamı Savaş Tuncel'in talimatı doğrultusunda denetim çalışmalarının devam ettiği, çevre ve deniz kirliliğine neden olabilecek olumsuzlukları kaldırmak için çaba harcandığı bildirildi. Aynı bölgede daha önce de bir kaçak olduğu dile getirilirken, belediyenin bilirkişi raporu ile kaynağın belirlenmesinin ardından gerekli cezai işlemin yapılacağı kaydedildi.

Yapılan incelemenin ardından tutulan tutanak savcılığa intikal ettirildi.