Hava sıcaklığının 35 dereceyi aştığı Akçakoca'daki plajlar, özellikle yerli turistlerle dolup taştı. Ramazan ayına yaklaşık bir hafta kalması, ilçedeki yerli turist yoğunluğunun artmasına yol açtı.

Batı Karadeniz Bölümü'nde, 37 kilometrelik plajlarıyla bölgenin en önemli turizm alanlarından biri olan Akçakoca'da yerli turistler, her gün sabahın erken saatlerinden itibaren Kale ve Cuhallı plajlarına gelirken, öğle saatlerinde plajda yer bulmak zorlaşıyor.

Kışın 22 bin olan Akçakoca'nın nüfusu, Ramazan ayının turizm sezonuna rastlaması nedeniyle şuanda 150 bini aştı. Oteller ve pansiyonlarda doluluk oranlarının ise yüzde 100'e ulaşmak üzere olduğu ifade edildi.

Yetkililer, yoğunluğun yerli turistlerin tatillerini Ramazan ayından önce yapmak istemesinden kaynaklandığını ifade ederek, Ramazan ayının başlamasıyla yoğunluğun ciddi oranda azalacağını tahmin ettiklerini dile getirdi.

Plajlardaki yoğunluktan özellikle işletmeciler memnun olurken, bölgenin yabancı turist almamasının Ramazan ayında işletmecileri zorlayacağı belirtiliyor.

Haber; C. ÜSTÜNER