‘Karadeniz’in Bodrum’u’ olarak bilinen Akçakoca ilçesinde yaz aylarıyla birlikte yaklaşan turizm sezonu için hazırlıklar başladı.

 

 DSİ araçları kent merkezinde Çuhallı Plajı’nı turistlerin kullanımına hazırlamak için hummalı bir çalışma içine girdi. Bir yandan denizin getirdiği ve vatandaşlar tarafından bırakılan çöpler temizlenirken, bir yandan da plajın yüzeyi elenmiş temiz kumla kaplanıyor. Çalışmalar tamamlandığında Çuhallı Plajı, eşine az rastlanır güzellikte bir görünüme kavuşacak. İki kilometrelik plajın tamamen temizlenmesiyle birlikte kazandığı görünümün korunabilmesi için vatandaşların duyarlı olmaları önem kazanıyor.

 

 Diğer yandan Akçakoca’da oldukça eskiyen ve bir kısmı gayrı sıhhi bir nitelik arz eden su şebekesinin yenilenme çalışmaları da devam ediyor. Belediye ekipleri ana caddelerde yeni şebeke için kazılar yaparken, kent merkezine ulaşım, tali yollardan sağlanıyor. Turizm sezonu başlayana kadar en azından ana yollardaki çalışmaların tamamlanarak, trafiğin normal seyrinin sağlanması hedefleniyor.