Akçakoca'da 23 yaşındaki Osman Menteşe isimli bir gence, özel bir bankaya yaptığı kredi kartı başvurusu sonucunda, 1 lira limitli kredi kartı gönderildi.
Akçakoca Deredibi köyünde oturan 23 yaşındaki Osman Menteşe, yaklaşık 1 ay önce internet aracılığı ile özel bir bankaya kredi kartı başvuru talebinde bulunduğunu ve başvurudan 3 hafta sonra da kendisine 1 lira limitli kredi kartı gönderildiğini söyledi.
Düzce il merkezinde özel bir iletişim firmasında asgari ücret ile çalıştığını belirten Menteşe, ''1 ay önce Akçakoca'da kuaförlük yaparken, internet aracılığı ile özel bir bankaya kredi kartı başvurusunda bulundum. Talebim beklemeye alındı ve geçtiğimiz gün de, tarafıma kredi kartım ulaştı. Fakat limit hanesinde 1 lira yazıyordu. Şaşırdım bankayla görüştüm ve net bir cevap alamadım'' dedi.

Bankanın aidat ve diğer işlem ücretleri için kendisine 1 lira limitli kredi kartı gönderildiğini savunan Menteşe, ''Başka bir bankanın kredi kartını zaten kullanmaktayım ve başka bir özel bankaya da başvuru yaptım. Şuanda Düzce'de özel bir iletişim firmasında asgari ücretle çalışıyorum. Kredi kartı başvuru talebim kabul edilmese anlarım. Ama kabul ediliyor ve 1 lira limitli kart gönderiliyor. Aidat ve diğer işlem ücretleri için, göstermelik limitli bir kart gönderildiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Söz konusu olan bankanın Düzce Şubesi yetkilileri ise, müşterileri olan Menteşe'nin başka bir bankadan da kredi kartı kullandığı için 1 lira limitli kredi kartını kullanıma açtıklarını, müşteri diğer bankadan kullandığı kredi kartının limitini düşürdüğü yada o kredi kartlarını iptal ettiği takdirde kendisine verilen 1 liralık limiti yükselteceklerini söylediler.