Düzce Valisi Zülküf Dağlı, Akçakoca ilçesinde bir takım ziyaretlerde bulundu. Akçakoca’da eğitime yüzde 100 destek kapsamında okul binası ve eğitim tesisi yaptıran hayırseverleri ziyaret eden Dağlı, ilk olarak yarım kalan Akçakoca İmam Hatip Lisesini bitirme kararı aldıktan sonra inşaat çalışmalarını başlatan boru fabrikası sahibi Zeki Sevil’e ziyaret gerçekleştirdi.

Dağlı'ya, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İl Milli Eğiti Müdürü Murat Yiğit de eşlik etti. Fabrikada bir süre sohbet edilmesinin ardından, Ayazlı mahallesinde bulunan İmam Hatip Lisesi inşaatına geçen heyet, burada devam eden çalışmaları inceledi. Dağlı, 500 kişilik öğrenci kapasitesiyle ilçenin en büyük eğitim kurumu unvanına sahip olan İmam Hatip Lisesinin önümüzdeki eğitim dönemine yetişeceğini ifade etti.  

İnşaat maliyetinin 5 milyon lirayı geçeceğini ifade eden işadamı Zeki Sevil, Dağlı’ya ziyareti nedeniyle kendisine bir kez daha teşekkür etti. Dağlı esnafı gezerek Atatürk Ortaokulunda 20 bin liraya mal olan Ali Vasvi Zeka Oyunları Atölyesini ziyaret etti.

Dağlı okuldaki inceleme sonrası evlenme engellerinin giderilmesi ile ilgili kendisine mesaj yazan Akçakocalı genci işyerinde ziyaret etti. Dağlı, Biriktir’in “Sayın Valim ben Akçakoca’dan 23 yaşında bir gencim. Bursa’nın İnegöl ilçesinden görüştüğüm kız arkadaşla evlenmek istiyorum. Fakat babası uzak olduğu için bizi evlendirmiyor. Sizin yardımınıza ihtiyacım var.  Benimle kız istemeye gelir misiniz?” mesajına kayıtsız kalmayarak gençle bir araya geldi. Genci yakından tanımak için görüşmek istediğini ifade eden Dağlı, yardımcı olmak için ilk adımı attı.