Ukraynalı 24 yaşındaki Nadiya Hilko, Akçakocalı 27 yaşındaki Ersin Kaya ile evlendikten sonra Müslüman oldu.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, Nadiya Hilko isimli 24 yaşında ki Ukraynalı bir Bayan Müslüman olarak Narin Kaya ismini aldı. Ukrayna'nın Başkenti Kiev'de yaşayan Nadiya Hilko (24), orada tanıştığı ve 6 ay önce evlendiği Akçakocalı Ersin Kaya (27) ile Türkiye'ye gelerek Akçakoca Müftülüğünde Müslüman oldu.

Akçakoca müftülük binasında gerçekleşen dini tören İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan tarafından geçekleştirildi. Törenden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan, Narin Kaya (Nadiya Hilko), eşi Müslüman olduğu için Müslüman olmayı tercih ettiğini söyledi.

Eşi Ersin Kaya ise, Narin'in kendi isteği ile Müslüman olduğunu söyleyerek, ''Narin (Nadiya) ile Kiev'de tanıştık ve 6 ay önce Kiev'de, geçen ay da burada düğün yaprak evlendik. İlçe Müftüsü Sayın Hasan Erdoğan'a gelerek gerekli işlemler için bilgi aldık ve bugün de eşim Müslüman oluyor'' şeklinde konuştu.

Narin Kaya'nın senarist olduğu öğrenilirken, gerçekleştirilen törenin ardından, İlçe Müftüsü Erdoğan, Kaya çiftine dini kitaplar hediye etti.