Akçakocalı Romanlar bir dernek çatısı altında birleşmek için ilk somut adımı attı. Düzce Romanlar Derneği tarafından Akçakoca’da çalıştay düzenlendi.


Akçakocalı Romanlar bir dernek çatısı altında birleşiyor. Düzce Roman Derneği tarafından Akçakoca’da gerçekleşen çalıştayda bir araya gelen Romanlar birlikte neler yapacaklarını tartıştı.

Belediye nikah salonunda gerçekleşen çalıştaya bölge illeri ve ilçelerinden Roman dernekleri temsilcilerinin yanı sıra AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile AK Parti ilçe yönetim kurulu da katıldı.


Çalıştayın açılış konuşması Düzce Romanlar Derneği Başkanı Sibel Gün Çabuk tarafından gerçekleştirildi. Ardından kürsüye çıkan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, her türlü desteği vereceğini ifade ederek, "Dernek kurulduğunda birinci üye olmayı çok isterim.” şeklinde konuşunca salonda alkış tufanı koptu.


AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır da Romanlarla ilgili olarak AK Parti hükümetleri eliyle sınırsız sayıda açılım, çalıştay ve benzeri programların yapıldığını söyledi. Milletvekili Çakır, ayrıca Roman Derneği kurulduğunda kendisinin seve seve ikinci üye olmayı istediğini söyledi.


Çalıştayın sonunda Akçakoca’da bir dernek kurma kararı alındı. Roman Çalıştayı, gündeme ilişkin konuşmaların ardından toplu hatıra fotoğraflarının çekimiyle sona erdi.


HABER: C. ÜSTÜNER 

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ