İstanbul’da çeşitli organizasyon ve etkinliklerle Akçakoca’nın adını duyuran Dernek yöneticileri, Akçakoca’da düzenlenen bir kahvaltıda, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldiler.

Kaymakam Tuncer kahvaltılı toplantıda yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının ilçeye büyük katkılar sağlayacağını, ilçe tanıtımına destek sağlayacağını ve bu bağlamda büyük bir güç olduklarını söyledi. Akçakoca’daki bir çok Sivil Toplum Kuruluşlarının ve derneğin aktif olmadığını da belirten Tuncer, imkanlar dahilinde sivil toplum kuruluşlarına destek olunması gerektiğini söyledi.

Belediye Başkanı Çiloğlu ise, STK’ları çok iyi bildiğini söyleyerek başladığı konuşmasında, Ankara’daki Akçakocalılar Derneğine de verdikleri desteği anlatan Çiloğlu, yeni açılan dernekleri zor bir yolun beklediğini ifade etti.

Dernek Başkanı emekli Albay Nurettin Ergün dernekleri için destek beklediklerini söyledi. Daha önce İstanbul’da böyle bir derneğin olduğunu ama faaliyeti olmadığı için lağvedildiğini ifade eden Ergün, 2007 baharında derneği, Akçakoca Kültür, Turizm, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adında tekrar kurduklarını söyledi.