Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Ekici’yi makamında ziyaret ederek eğitimdeki eksiklikler hakkında bilgi aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekici, sohbet sırasında, Akçakoca’nın eğitim seviyesini artırmak ve öğrencilerin genel başarı seviyelerini geliştirerek iyi üniversite ve bölümlere yerleştirmek çabasında olacaklarını belirtirken, Düzce ili genelinde Akçakoca olarak iyi bir seviyede yer aldıklarını ifade etti.
Milli Eğitim Müdürü Salih Ekinci, Milletvekilleri, belediye başkanı ve STK’lardan iki önemli talebi olduğunu söyledi :
‘’Akçakoca’da İlköğretim okuluna bir 10 yıl daha ihtiyacımız olmayacak. Fakat, ilçemizde bir İmam-hatip lisemiz, bir ticaret lisemiz yok. Bunların yapılması noktasında gerekli ilgiyi göstermelerini özellikle istirham ediyorum. Bir de Akçakoca’ya dışarıdan gelen 500 civarında öğrencimiz var. Bunlar çeşitli apartlarda kalıyor. Akçakoca’ya bu öğrenciler ve öncelikle kız öğrenciler için 200 kişilik bir yurt binası yapılırsa, öğrencilerimizin barınma sorunları çok ciddi oranda çözülmüş olur. Ayrıca giderek büyüyen ilçemizin mevcut kapalı spor salonunun ihtiyaçları karşılayamadığı ve daha büyük ikinci bir salonu yapmanın gerekli olduğunu belirtmek istiyorum. Hep birlikte arsa yeri belirlemekten inşaata kadar bütün süreçlerde el ele vererek ilçemizin eksiklerini tamamlamalıyız.’’
Söz konusu okulların eksikliklerinin farkında olduğunu belirten Belediye Başkanı Fikret Albayrak,  belediye olarak arkalarında olduklarını ifade etti.
“İlçemizde eğitim kalitesinin artması eğitimin gelişmesi ile alakalı ilçemizde görev yapan okul müdürleri eğitime gönül vermiş arkadaşlarımız ve sivil toplum kuruluşları ile bir çalışma içerisindeyiz. Ben seçim döneminde de belediye bütçesinin yüzde 5’ini eğime ayıracağıma dair söz vermiştim. Hemen hemen tüm okullara belediye anlamında destek veriyoruz. Daha çok alt yapı çalışmalarında destek veriyoruz. Çok zeki ancak yardıma muhtaç öğrencilerimize dershanelere göndererek burs veriyoruz. Milli eğitim müdürü yeni ataması yapıldı. Kendisi de büyük heyecan içerisinde. Eğitimin kalitesini arttırma noktasında bizden ciddi talepleri oldu. Biz de belediyemizin bütün gücü ile arkasında olacağımızı belirttik. Bazı okullarımızın sınıflarında problemler var onlara destek vermeye çalışıyoruz. Özellikle bahçe ve çevre dizaynında desteklemeye çalışıyoruz.”