Akçakoca Belediye Meclisi, Ocak ayı oturumunda aldığı bir kararla Çarşı merkezinin bir bölümü ile Ayazlı mahallesinin bir kısmını ‘’Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Alanı’’ ilan etti. Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen yerlerdeki arsa ve binaların TOKİ eliyle satın alınacağı ve bu alanda yıkımların yapılacağı öğrenildi.
Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edilen bu bölgelerden Ayazlı mahallesinde sosyal donatı ve dinlenme alanlarının yapılacağı çarşı merkezindeki parsellerde ise, içerisinde kültür merkezi, işyerleri ve otel seçeneklerinin olduğu rekreasyon alanlarının yapılacağı belirtildi.
Başkana yetki verildi
Ocak ayı belediye meclisi toplantısında konuyu değerlendiren Başkan Cüneyt Yemenici, bu bölgelerde yapılacak olan projelerin henüz netleşmediğini, konunun her aşamada Belediye meclisinde ele alınarak karşılıklı fikir alış-verişi üzerinden netleştirileceğini ifade etti. Kentsel Dönüşüm Alanı ilan edilen bölgelerde TOKİ eliyle yapılacak protokollerde imza yetkisi isteyen Başkan Yemenici’ye verilecek yetki, meclisin oylamasına sunuldu. Belediye meclis üyeleri oybirliğiyle imza yetkisini başkana verdi.(kaynak: Akçakocayerelhaber)