Camikebir Mahallesi'nde uygulanan kentsel dönüşüm projesinden sonra Düzce'de 2. dönüşümün adresi olacak Eski Sanayi Çarşısı'nda taşınma işlemleri için geri sayım başladı.

Uzun süredir gündemde olan proje nedeniyle akıbetlerinin ne olacağını merak eden sanayi esnafı kendilerine yeterince bilgi verilmemesinden yakınıyordu. Sanayide kepenk açanların büyük kısmının kiracı konumunda olması "Taşınma sonrası işlerimiz olumsuz etkilenir mi?" tedirginliğini doğururken, yüzlerce esnaf artık belirsizliklerin giderilmesini istiyordu. "Dükkan sahipleri devletle masaya oturup parasını alacak? Ya biz ne olacağız?" tepkilerinin giderek yükselmesi üzerine Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Eski Sanayi Sitesi esnaflarıyla geçtiğimiz günlerde bir görüşme yapmıştı. İşte bu görüşme sonrası yıl sonuna kadar taşınma işlemlerinin başlatılması öngörülen kentsel dönüşüm sürecinin işleyişi hakkında Keleş'ten açıklama geldi. 

Kentsel dönüşüm projesinin kabul edilmesi ile birlikte eski sanayi esnafının kesinlikle mağdur edilmeyeceğini belirten Başkan Keleş “Küçük Sanayi Sitesi çevresinde bulunan alana ilişkin bir yönetmelik hazırlandı. Bu yönetmelik kapsamında siteye ek alanlar yaparak eski sanayi alanından çıkan esnafımızın buraya yerleşmesini sağlayacağız. Çalışmanın tamamlanması ile birlikte sanayi esnafımız çok daha rahat bir ortama sahip olacak.” ifadelerini kullandı.

Haber:C.ÜSTÜNER