D-100 üzeri Kahveleryanı Köyü mevkiinde bulunan kavşakta gün geçmiyor ki kaza olmasın. Bugüne kadar bir çok canın gittiği bir çok kişinin de yaralandığı kavşakla ilgili iddialarda her kazanın sonrasında yeniden dile getiriliyor. Bölgede oturan vatandaşlar her gün kaza olacak endişesini taşırken Kahveleryanı Muhtarı Yaşar Paşalı da, ışıklandırma olmaması nedeniyle araçların kavşağa kontrolsüz girdiğini söyleyerek, özellikle kış aylarında buzlanma nedeniyle daha çok kaza meydana geldiğini belirtti.

Paşalı, “ Sadece Cuma değil, iki günde bir kaza oluyor. Kavşağın düzensiz olması ve ışıklandırma yapılmaması nedeniyle kazalara gebe bu kavşak. Özellikle buzlanmanın olduğu günlerde her gün kaza oluyor burada. Buraya ışıklandırma şart. Işıklandırma yapılırsa araçlar kavşağa daha kontrollü giriyor. Aslında buraya 300-500 metre öteye kavşak var tabelası konulması lazım. Kavşak yapımı düzgün olmayınca bilmeyen kişi de kaza yapıyor. Bir de buraya akıllı kavşak diyorlar akıllı kavşak bu şekildeyse diğeri nasıl olur bilmiyorum.” Dedi.

Geçtiğimiz aylarda aynı kavşakta yaşanan ölümlü bir kaza sonrası bölgede bulunan üç köy muhtarı bir araya gelerek tepki göstermiş, tehlikeli bir şekilde düzenlenen ve sinyalizasyon sistemi hala yapılmayan kavşakta daha çok canların yanacağı konusunda görüş bildirmişlerdi.

Haber; H. İŞCAN