Eski Mili Eğitim ve Kültür Bakanlarından merhum Avni Akyol ölümünün 16. Yıl dönümünde mezarı başında yapılan bir törenle anıldı. 21 Temmuz 1977-20 Kasım 1978 tarihleri arası Kültür Bakanı, 30 Mart 1989 -20 Kasım 1991 tarihleri arası Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan Avni Akyol, 30 Eylül 1999'da bir cenaze için gittiği Bolu Gerede'de, kaldığı otelde kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

Ailesinin isteği üzerine 3 yıldır olduğu gibi bu yıl da resmi tören düzenlenmedi. Avni Akyol vefatının 16. Yıldönümü nedeniyle Düzce’de mezarı başında yapılan törene merhum Avni Akyol’un ailesi, yakınları, sevenleri ve Avni Akyol İlköğretim Okulunda eğitim gören 6 öğrenci katıldı.


Akyol’un mezarının üzerinde çiçekler başucunda ise fotoğrafı yer aldı.

Damadı Avni Akyol Ümit Vakfı Başkanı Necati Çevirir, Akyol’un vefatının 16.yılı olduğunu belirterek duygularını ifade etti. “Onu her geçen yıl sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Onun vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi erdemli kişiliği candan içten hoşgörülü tavırları bizim için her zaman rehber oldu.  Yolumuzu aydınlattı.”


Çevirir, sözlerine Akyol’a son yolculuğunda eğitimci ve siyasetçi olarak yaptığı iyi ve büyük işlerin eşlik ettiğini ifade ederken sözlerini Akyol ailesi adına herkese teşekkür ederek noktaladı. Anma programı İmam Hatip Osman Akyüz’ün okuduğu Kuran-ı Kerim sonrasında yapılan dua ile sona erdi.

Haber:Y.SEVER