eşil Düzce Özel Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrenciler unutamayacakları bir gün yaşadı. İl Jandarma Alay Komutanlığına gelen öğrenciler, hem doyasıya eğlendi, hem de birçok bilgi edindi.
D-100 Karayolu üzerinde bulunan İl Jandarma Alay Komutanlığında düzenlenen etkinliğe katılan öğrenciler, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz tarafından karşılandı.



Öğrenciler öncelikle jandarma araçlarına bindi. Araçlardan anons yaparak eğlenceli dakikalar geçiren öğrenciler, daha sonra yeşil alana gelerek İl Jandarma Komutanlığı’na ait eğitimli köpeklerinin gösterisini izledi. Öğrenciler hazırlanan gösteriye alkışlarla destek vermeyi de ihmal etmediler. Gösterinin ardından köpeklerin yanına gelen engelli öğrenciler köpekleri severek oyun oynadılar.
İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit yaptıkları açıklamalarda öğrencilerin yaşadığı mutluluğa dikkat çekti.



“Unutulmaz bir gün oldu”

Engelli çocuklara güzel bir gün yaşatmayı amaçladıklarını dile getiren İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, “Biliyoruz ki bugün onlar için unutulmaz bir gün oldu. Sağ olsun, Milli Eğitim Müdürümüz Murat Yiğit Bey, İl Emniyet Müdürümüz Hüseyin Deniz Bey bize katkıda bulundular. Güzel bir faaliyet olduğunu düşünüyorum. Bu faaliyetlerimizi devam ettireceğiz ve bir farkındalık oluşturmaya çalışacağız” dedi.



“Daha çok biz mutlu oluyoruz”

Daha önce katıldıklar bir programda Albay Çetinkaya ile bu etkinliğin fikrinin atıldığı ve bugün de hayata geçirildiğini söyleyen İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, “Komutanımıza ve İl Milli Eğitim Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Bu konuda farkındalık oluşturmak bir yana, bizim mesleklerimiz gereği gün boyu yaşadığımız stresli olaylara bir süre de olsa ara vermek. Çocukları mutlu etmek adına değil, daha çok biz mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandı.



“Mutlu olduklarını hepimiz gördük”

Jandarmanın araçlarını, köpeklerini ve ekipmanlarını sadece çocuklar tarafından değil, herkesçe merak edildiğine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise, “Öğrencilerimiz geldiler ve ne kadar mutlu olduklarını hepimiz gördük. Onların bir parçacık mutluluğu bile, gözlerindeki o ışık, bizim amacımız bu zaten. Dolayısı ile biz de mutlu oluyoruz. Güzel bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.