Akçakoca Belediyesi’nin “Yüzyılın Projesi” olarak nitelendirdiği sahil yolu yapımı için, asırlık çınar ağaçlarını kesmesi ilçede büyük tepkiye neden oldu. Turizm kenti olmaya aday bir ilçede asırlık ağaçların kesilmesinin ardından Pazar günü Sivil toplum Kuruluşlarının da katılımı ile bir eylem yapılacak. Yapılacak protesto eylemi için Akçakoca’nın ilerlemesini istemeyenlerin son çırpınışları diyen Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ben çevreci bir başkanım. O ağaçların kesilmesi beni de üzdü ama kesmek zorundaydık dedi.

Pazar günü yapılacak eylemin siyaseten olacağını belirten Başkan Albayrak, Akçakoca’da belli bir gurup var ve bu grup Akçakoca’nın ilerlemesini istemiyor. Akçakoca bugün bu noktada kaldıysa sebebi bu insanlardır dedi. Akçakoca için trafik açısından tehlike arz eden ağaçları kestiklerini belirten Başkan Albayrak, çok sayıda kazanın olduğu bir yerdi ve bu yolu ya trafiğe kapatacaktık, ya da ağaçları kesecektik dedi.

Çuhallı’nın yıkılmasının ardından rant kapısı kapanan insanların oluşturduğu bir grubun bu eyleme öncülük yaptığını belirten başkan Albayrak, bunlar o insanların son çırpınışlarıdır. Akçakoca’nın geleceğini karartan insanların oluşturduğu bu gruba asla boyun eğmeyeceğiz .Bir kaç kişinin çıkarları yüzünden bizi kimse yolumuzdan ayıramaz dedi.

Haber; Ü. ÇETİN