Ramazan Bayramı'na 5 gün kalmasıyla bayram alışverişi yavaş yavaş sokaklara ve esnaflara can veriyor. Ramazan ayıyla birlikte durgunluk yaşayan esnaf bayramın yaklaşmasıyla tekrar eski yoğunluğuna dönmeye başladı.


Biz de sokağa çıkarark hem vatandaşın hem de esnafın nabzını tuttuk. Kimisi alışveriş öncesi fiyat yoklaması yapıyordu kimisi ise alışverişe başlamıştı. Alışveriş yapan vatandaşlardan bazıları fiyatları uygun buldu bazıları ise pahalı.



Vatandaş, " Fiyatlar biraz pahalı, biz Kayseri'den geldik oraya göre; buradaki fiyatlar biraz pahalı" derken, Başka bir vatandaş ise, " Fiyatlar güzel, ilk defa çıktık çarşıya çok kalabalık. Kıyafet aldık, ayakkabı giysi bence fiyatlar uygun" dedi.



Fiyat yoklaması yapan bir vatandaş, " Fiyatlar şimdiye kadar uygun geldi ama biraz daha bakacağız" ifadelerini kullandı. Alışveriş yapan başka bir vatandaş ise, " Eşe dosta basmalı etek bakıyorum. Fiyatlar bana göre eh işte" şeklinde konuştu.




Hafta sonu daha çok yoğunluk olacağının sinyalini veren esnaflar geçen seneye göre fiyatların gayet uygun olduğunu bir artışın olmadığını ifade etti.



Esnaf, " Şuan fazla yoğunluk yok. Fiyatlar geçen seneye göre biraz daha iyi. Ürün çeşitleri ise geçen seneye oranla daha az" dedi.



Başka bir esnaf, " Satışlar anca başladı, hafta sonunu bekliyoruz, bütün esnaf bayrama odaklandı şuanda, sevinçle bayramı bekliyoruz. Şuanda yoğunluk yok anca Cumartesi-Pazar olur. Şimdi gezenler de alışeriş yapmıyor, fiyatları kontrol ediyor" dedi.



Bir başka esnaf, " İki günden beri yoğunluk başladı, ancak geçen seneye göre daha az bir yoğunluk var. Fiyatlar da geçen seneyle aynı" şeklinde konuştu.



Esnaf, " Yoğunluk bu aralar var, Ramazan'ın ortalarında fazla yoktu ama bu aralar yoğunluk başladı fakat geçen seneye oranla daha az tabi" ifadelerini kullandı


Her sene olduğu gibi bu sene de bayrama bir hafta kala belediyenin de izniyle dükkanlarının önüne tezgah açan çikolata ve şekerciler ise bayramın yaklaşmasına rağmen rehavetin olmadığını söyledi.



Çikolata ve şeker satan bir esnaf, " Yoğunluk şuan yok. 2 günden beri tezgahımız dışarıda ama yoğunluk yok. Son 3 gün bir hareketlilik bekliyoruz ama piyasa biraz durgun. Fiyatların geçen seneyle pek bir farkı yok. Geçen sene 6 lira dediğimiz şekerler 7 lira bu sene. Çikolatalar ayını fiyatta, vatandaşın cebini zorlayacak derecede bir artış yok, halkı bekliyoruz" dedi.

 

Haber;E.Tınaz