Son yıllarda turizm açısından atağa kalkmak için çabalayan, turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için sürekli toplantılar ve etkinlikler düzenleyen Düzce’de tanıtımlar yeterli mi?


Yaylaları, şelaleleri, mağaraları ile turizmde marka kent olmayı hedefleyen, bacasız sanayi olarak adlandırılan turizmde gelişmesi istenen, Düzce’nin turizmden yeterli payı alıp almadığını halka sorduk. Mikrofon uzattığımız vatandaşlarda tanıtımların yetersiz olduğu görüşünü savundu.


Düzceli vatandaşlar da altyapı eksikliğine vurgu yaptı. Kimi vatandaşlar, sert bir dille eleştirilerini söyledi.

 

Vatandaşlardan biri, “ Bu yönde çalışma yapılıyor deniliyor ama ben görmedim. Yaylarımız şelalelimiz var ama yolları yok. Üskübü’de bile bir çalışma yok. Düzce’de perişan zaten. Gittiğiniz yerlerde tesisi olmayınca güzel değil ki. Turist gelse nerede kalacak? Öncelikle altyapı yapılmalı. Onlar olmadan neyi tanıtacaksınız. Düzce, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri. Ancak Düzce’nin hali perişan.”dedi.


Turizm acentelarının geçtiğimiz gün Düzce’de yaptığı toplantıda vatandaşların öncelikle kendilerinin Düzce’yi tanıması gerektiği yönündeki tespitinden hareket ederek halka Düzce’nin doğal güzelliklerini tanıyıp tanımadıkları sorusunu yönelttik. Vatandaşların çoğunluğu Düzce’yi gezmeye fırsat bulamadığını dile getirirken, gerekçe olarak vakit yetersizliğini gösterdi.

 

 

Haber;S.Kaşkır