Son günlerde etkili olan yağışlı hava, bir yandan vatandaşı bunaltıcı sıcaklardan kurtarırken bir yandan da altyapıdaki sorunları ortaya çıkardı. Akçakoca'yı sular altında bırakan sağanak yağış Düzce'nin bir çok mahallesini de vurdu.

 

 

Son olarak Çay Mahallesi 614. Sokak da yağmurdan nasibini aldı. Sokakta adeta gölet oluşturan su birikintilari sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Her etkili yağmur da aynı sorunla karşılaşan mahalle sakinleri Düzce Belediyesi'nden çözüm istedi. Artık altyapının yenilenmesi gerektiğini savunan vatandaşlar, yaşadıları mağduriyetin sona ermesi için yetkilileri göreve çağırdı.

 

Bizi sevindirdi ama arkasını getiremedi

 

Ağa Mahallesi ve Çay Mahallesi’nde uzun bir bekleyişin ardından yeni kaldırımlara kavuşan halk, bu hizmet için belediyeye teşekkür ederken, eksiklikler için de aynı özenin gösterilmesini talep etti. Altyapıdaki sorunların giderilmesi istenirken, “Kaldırımla sevindik ama arkası gelmedi.” siteminde bulunuldu.

 

 

'Altyapı getireceğim' dedi, getirmedi

 

Vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdi:

“Yağmur yağdığından bu yana böyle. 4 sefer yağmur yağı hep böyle oluyor. Su evime kadar geldi. Başkanımız kaldırımları yaptı, Allah razı olsun ama buraya 'Kanalizasyon getireceğim, altyapı getireceğim' dedi ama getirmedi. Bizi sevindirdi ama arkasını getiremedi. Altyapı olmadığı için bu durumdayız, yazın oraya buraya kaçıyoruz peki kışın ne yapacağız? Bakkala gidemiyorum.”

 

 

 

 

“Bize yardım etsinler, bu böyle gelip geçecek ama kışın ne yapacağız? Dolacak, eriyecek, evlerimizi su basacak. Geçen fırtına oldu, bahçeme ve odunluğuma kadar su doldu. Yerden borular patladı, zor zahmet tamir ettik. Yardım istiyoruz başka bir şey istemiyoruz. 3-4 gündür burası böyle. Şimdi evime gideceğim eve giderken suyun içinden geçmek zorundayım.”

 

 

 

Sandal mı kiralamamız gerekiyor?

Ulaşımda da mağdur duruma düşen vatandaşlar, “Misafir geldiği zaman nasıl ağırlayacağız? Bir sandal mı kiralamamız gerekiyor?” diyerek göndermede bulundu.

Başka bir vatandaş ise “Kendim burada oturmuyorum ama geçen gün ziyarete geldim yarı yoldan geri döndüm. Buranın şuan ki durumu en iyi durumu, geçen gün geldiğimde bu kaldırımlarda yürümenin imkânı yoktu. Bir misafir geldiğinde içeri alamıyoruz. İlla ki bir sandal mı kiralamamız lazım bizim. ”

 

Daha önce birkaç kişinin sudan mikrop kaparak hastaneye kaldırıldığını dile getiren mahalleli, suyun pislik içinde olduğunu ve engel olmaya çalışmalarına rağmen çocukların suya girdiğini ve hastalanma riski ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Bu sözlerle durumun ciddiyetine dikkat çeken çocuklar ise “Evimize giderken bacaklarımız ıslanıyor suda mikroplu olduğu için belediyemizden yardım istiyoruz. Bir akıntı ya da suyun gitmesi için bir gider yapılmalı. Genel olarak mikrop çocukların bacaklarına ve sağlına zararlı ”

 

“Biz buradan belediye başkanımıza sesleniyoruz, şuradaki suyu görmüyor musunuz? Biz buradan çok rahatsızız. Okula gitmek için bu yolu kullanıyoruz, kışın yağmur yağdığında biz ne yapacağız. Biraz altyapı yapıp düşünsünler.”

Her yağmur yağdığında aynı manzarayla karşılaşan Çay Mahallesi 614. Sokak sakinleri bu durumun düzeltilerek mağduriyetten kurtulmaları için yetkililerden yardım bekliyor.

 

 

 

Haber: A. Aktürk