Düzce Üniversitesi bünyesinde ilk kez yapılan Uluslararası Konuralp Çeltik Çalıştayı'nın genel bir değerlendirmesini yapan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ, Konuralp'te yerin altının da üstünün de korunması ve kollanması gerektiğini hatırlatarak "Konuralp'te hem yerin altından çıkarıp koruyacaklarımız var, hem yerin üstünde bulunan tarihi taş binalar var"diyerek Konuralp'in önemine işaret etti:

TARİHİ BİR PİRİNÇ KONURALP

"Yerin altı ve üstündeki değerlere ilaveten bir de tarihi bir Konuralp Pirinci var" diyerek tespitlerde bulunan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Uludağ GÜNLÜK'te Erol Tayhan'ın "Düzce'deki değerler"le ilgili sorularını cevaplandırdı:   

"16.yüzyılda tahrir defterlerinde Konuralp Pirinci'nden bahsediliyor. Melen Suyu'nun da etkisi var muhakkak. Ancak Konuralp'ta çok eski çağlardan beri bu çeltiğin varlığından haberimiz var" diyerek Konuralp pirincinin sarayda gördüğü ilgiye de dikkat çekti.

ÜRETİCİ KAYNAK İSTİYOR

Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Uludağ'in canlı yayın konuğu olduğu programa telefonla katılan Düzce Ziraat Odası Başkaın Ramazan Öztürk ve Üskübü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Vekili Fatih Bayraktar, ovadaki arazilerin korunması gerektiğini dile getirdiler.

ÜSKÜBÜ TARIMSAL KALKINMA KOOP.

Üskübü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Vekili Fatih Bayraktar, DÜ. Ziraat Fakültesi'nin Düzce çiftçisi ve Düzce'de tarımın gelişimi için büyük katkı sağlayacağına olan inancını dile getirerek, çalıştayla başlayan birlik ve bütünülğün devam etmesi gerektiğini dile getirdi:

ÖZTÜRK:"HURDA MAKİNALAR DÜZCE'DE"

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk 'te katıldığı telefon bağlantısında özellikle çeltik hasadında ve bazı ürünler için kullanılan makinaların ömrünü yitirmiş eski makinalar olmasının Düzce'de "dane kaybına yol açtığını" dile getirerek bu konuda yardım istedi:  

Haber; E.TAYHAN