Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan ve ilk olarak Bursa Bilim Teknoloji Merkezi’nde (BTM) ziyarete açılan ‘Altın Çağ’da Bilim Sergisi’ bugün de Düzce’de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Altınçağda Bilim Sergisi Çadırı’nın açılışı Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, Düzce Valisi Zülkif Dağlı,Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kurum müdürleri, öğretmeler ve öğrenciler eşliğinde gerçekleşti.

On farklı alanda interaktif 40 adet düzeneğin bulunduğu Altınçağda Bilim Sergisi Çadırı’nda Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Orhan Erdem, Vali Zülkif Dağlı, protokol üyeleri, optik, mekanik, suyun gücü, tıp, keşifler, matematik, mimari, astronomi ve uçuş alanlarını gezip yetkililerden bilgi aldı.



Altın Çağ’da Bilim Sergisi’nde Müslüman bilim adamlarının 800-1600 yılları arasında hayata geçirdikleri icat ve keşifleri uygulamalı düzenekler bulunuyor. İslam medeniyetinin beden temizliğine ve sağlığına verdiği önemin adeta bir simgesi olan hamamlar da bulunuyor. Kendine özgü mimari biçimleriyle cami, medrese külliyesini bütünleyen, sağlık yurdu ve hekimlik okulu işlevini gören, tıp âlimlerinin yetiştiği darüşşifalardaki ilaç kokularının yanı sıra ziyaretçilerine dönemin tekstil ürünlerini inceleme fırsatı da buluyor.

Sergide ayrıca Antik İslami sikkeler, Çin banknotları, deniz kabukları, altın, gümüş, baharat, kahveler, Arap kahve fincanları, halı dokuma tezgâhlarının da sergilendiği Kâşifler Alanı’nda, İslam dünyasında icra edilen sanat ve edebiyata ilişkin materyalleri de görmek mümkün.