Çilimli ilçesindeki ortaokullarda öğrenim gören 8. öğrencileri arasından ders başarıları ve ahlaki durumları baz alınarak Öğrenci Davranışlarını Değerlendirme Kurulları tarafından belirlenen öğrenciler bu yıl da ödüllendirildi. Çilimli İbrahim Hoşver İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ve 9. kez düzenlenen "Çilimli'nin Altın ve Örnek Öğrencileri Ödül Töreni"nde 20 öğrenci; aileleri, öğretmenleri, davetliler ve arkadaşları huzurunda ödüllerini aldı.

"Öğrencilere destek, hayırların en ileri gelenlerindendir"

Törene katılan Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut, yaptığı konuşmada "Marifet iltifata tabidir. Bu sebeple yapılan töreni çok önemsiyoruz. Ayrıca bu törenin öğrencilere hasredilmesi daha büyük önem arzediyor. Öğrencilere destek olmak yapılan hayırların en ileri gelenlerindendir." şeklinde konuştu.

"İnşallah diğer öğrencilerimize örnek olacaklar"

Dernek Başkanı Hasan Karadayı ise, "Okullarımız tarafından belirlenen güzide öğrencilerimizin ve ailelerinin tebrik edildiği Altın ve Örnek Öğrenci Töreni'nin dokuzuncusunu gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu öğrencilerimiz nazarında tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah diğer öğrencilerimize örnek olacaklar ve daha yaşanabilir bir dünyanın inşaasında yer alıp, ilçemiz, ilimiz, ülkemiz ve insanlık için güzel çalışmalar yapacaklardır." dedi.

Ödüllü öğrenci de konuştu

Törende 2007-2008 eğitim-öğretim döneminin altın öğrencilerinden olan Merve Mutlu da bir konuşma yaptı. Mutlu, ödüllerin özellikle anne-baba huzurunda takdim edilmesinin kişiye büyük güç ve moral kaynağı olduğunu ve tüm yaşam boyunca hatırlandıkça mutluluk ve gayrete sebep olduğunu ifade ederek, törenleri tertip eden Erdemliler Derneği'ne teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Düzce Vali Yardımcısı Salih Karabulut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, İl Sosyal Hizmetler Merkezi Müdür Habip Aydın, Okul Müdürleri Hüseyin Çelebi, İdris Akduman, Ersoy Sönmezoğlu başta olmak üzere çok sayıda davetli, öğretmen, öğrenci velileri ve dernek üyelerinin katılımı ile öğrencilere altın, belge ve hediye paketleri verildi. Tören sonunda misafirlere helva ikram edildi.