Erdemliler Derneği'nin, dini ve milli değerleri gençlere kazandırmak amacıyla düzenlediği gezilerden biri daha gerçekleşti. Rotanın Kütahya'nın Domaniç ilçesi olduğu kız öğrencilere yönelik geziye, Düzce Valiliği de destek verdi.

Bilecik'te müze gezisi

736. Hayme Anayı Anma ve Göç Şenlikleri dolayısıyla Erdemliler Derneği, 10 yıldan bu yana okullardan öğrenci davranışları kurulları tarafından seçilen altın ve örnek kız öğrencilerden oluşan 35 kişilik bir kafile ile Kütahya-Domaniç’in Çarşamba Köyü'nde gerçekleştirilen etkinliklere katıldı. Şenlikler öncesi Şeyhedebali Türbesi'nin ve Osmanlı padişahlarının bulunduğu Bilecik’te müze ziyareti yapan öğrencilere, gezi boyunca tarihi ve kültürel bilgiler verildi. Öğrenciler yolculukta özellikle ziyaret konusu olan Domaniç ilçesinin Çarşamba Köyü'ndeki Hayme Ana (Devlet Ana)'nın hayatı hepsinden önemlisi liderlik ve eğitimciliği hakkında bilgi sahibi oldu.

Hayme Ana Türbesi ziyaret edildi

Merkezi Domaniç'te bulunan Kır Çiçekleri Derneği'nin Başkanı Yurdagül Bakkal ve dernek üyeleri tarafından Domaniç’te karşılanan Düzce kafilesi, 736. Haymeanayı Anma ve Göç Şenlikleri'ne katıldı. Hayme Ana Türbesi ziyaret edilerek dualar edildi. Tören sonrası Kırçiçekleri Derneği'nin misafiri olan öğrenciler hem tarihi yerleri gezme hem de tarihi şahsiyetleri tanıma fırsatı buldu.

Öte yandan Kırçiçekleri Derneği ve Erdemliler Derneği yöneticileri, Hayme Ana (Devlet Ana)'nın ülke genelinde özellikle kadın ve genç kızlara tanıtılarak geleceğin Hayme Analarını yetişmesine katkı sağlayacak projeler yapılması konusunda çalışmalar yapma kararı aldı.

Haber: C. ÜSTÜNER