Koçyazı Mahallesi 2387. sokak sakinleri, Düzce Belediyesi’nden altyapı için gereken hizmeti alamamaktan dert yanırken bunda en başlı sebep olarak mahalle muhtarının çözüm için çalışmamasını gösterdi. Sokaklarının ana yola bağlanabilmesi için istedikleri yolun bir türlü açılmadığını söyleyen vatandaşlar, doğalgaz hattının olmayışı ve fosseptik kuyularının neden olduğu taşkınların yarattığı sıkıntıya dem vururken, kullandıkları suyun altyapısını kendi imkanlarıyla oluşturduklarını iddia etti. Vatandaşlar, uzun yıllardır yaşadıkları sorunların aşılması için çalışılmamasına tepki gösterdi.

Haber veriyoruz fakat ilgilenmiyorlar

Sokakta 15 yıldır ikamet ettiğini söyleyen Müzeyyen Çalık, sokağın altyapıdaki sorunlarıyla ilgili ilgili mercilere şikayet dilekçilerini vermelerine rağmen sonuç alamadığını ve ne tür sorunlarla karşı karşıya olduklarını anlattı. Çalık, “Altyapıyla ilgili yaşadığımız sorunların çözümü için hiçbir çalışma yapılmadı. Doğalgaz altyapımız sokağımızda yok. Fosseptik kuyularımız yeterli donanıma sahip olmadığı için sık sık taşmalar meydana geliyor. Yağışlı havalarda evlerimizde su basma tehlikeleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Belediye yetkililerine kuyulara önlem alınması için haber veriyoruz fakat ilgilenmiyorlar.” dedi.

“Muhtar verilen dilekçeleri topluyor”

Mahalle muhtarının sorunlarını çözmek için çalışmadığını iddia eden sokak sakinleri, belediye yetkililerinin de taleplerinin de yanıt vermediğini öne sürdü. Şikayetçi vavatndaşlar, muhtarın belediyeye verilen dilekçeleri topladığını da savundu.

Civar bölgelerde altyapı çalışmaları yapıldığını ancak kendi sokaklarına girilmediğini dile getiren vatandaşlar, belediyenin pahalılığı ile adından söz ettiren saat kulesine atıfta bulunarak, ‘Saat kulesine harcanan paralarla sokağımızın ihtiyacı karşılanabilirdi’ yorumunda bulundu.

Haber:Y.SEVER