Geçtiğimiz hafta Kutlu Doğum Haftası nedeniyle program düzenleyemeyen Hatıplı Ketenciler Köyü bugün mevlid okuma organizasyonu düzenledi. 2. kez düzenlenen organizasyonda vatandaşlar kendi evlerinde yaptıkları pilavları dağıttılar. Bir tasavvuf müziği topluluğunun sahne aldığı organizasyona semazenler de renk kattı.

 

 


Köy muhtarı Recep Uyanık, düzenledikleri organizasyon hakkında bilgiler verdi.


Uyanık, “İki seneden beri Kutlu Doğum Haftası için ve ölülerimiz için biz bu etkinliği devam ettiriyoruz.” ifadesini kullandı.


Organizasyonu düzenleyen Sezgin Aktaş, bu etkinlik ile Hatıplı ve Ketenciler Köyleri arasında birlikteliği sağlamaya çalışacaklarını vurguladı.

 

 


Aktaş “Bu sene Kutlu Doğum Haftası ve üç ayların girlmesi nedeniyle etkinliği erkene aldık. Hatıplı ve Ketenciler Köyü’nün muhtarlığı bir olmasına rağmen birlik kuramıyoruz. Bu etkinlik sayesinde bunu da oluşturmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.


Bir diğer program da İstilli Köyü’nde düzenlendi. Kuran-ı Kerim tilaveti, mevlid okunması, yemek dağıtımı şeklinde yapılan etkinlik hakkında bilgi veren köy muhtarı Hüseyin Şimşek yıllardır yapılan ancak sekteye uğrayan mevlid etkinliğini göreve geldikten sonra yeniden aktif hale getireceklerini belirtti.

Şimşek, “Seçmenlerimize bu etkinlikleri yeniden yapacağımıza söz vermiştik. Arkadaşlarla birlik beraberlik toplantısı olması amacıyla düzenledik bu etkinliği ve geleneksel hale getirmeyi amaçlıyoruz.